- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι έξω (video)
«Θα φτιάξω τα μελίσσιά μου. Θα δω την οικογένειά μου»
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 12:14 μετά από 15 χρόνια.
Το καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» συνοδευόταν από τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιο του Έκτορα.
Πώς πήρε την 48ωρη άδεια
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε τη 48ωρη άδεια, την οποία θα χρησιμοποιήσει -στο πλαίσιο του νόμου- για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του και την επανασύσταση της μελισσουργικής του μονάδας. «Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου και επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω τη μελισσουργική μονάδα που είχα» ήταν η απάντηση του ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, σε ερώτηση του συμβουλίου των φυλακών για τους λόγους που ζητά τη χορήγηση της διήμερης άδειας.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κατά την ακρόασή του από τα μέλη του συμβουλίου των φυλακών, δεν ρωτήθηκε σχετικά με τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ως μέλος της 17Ν, καθώς αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία για τη χορήγηση των αδειών κρατουμένων.
Τηρώντας την προϋποθέσεις της νομοθεσίας, επικαλέστηκε στο εν λόγω συμβούλιο τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική του αποκατάσταση που είναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.
Σύμφωνα με κύκλους των φυλακών, ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος στη χώρα μας, καθώς το ποσοστό «αστοχίας» είναι περίπου στο 2%. Πάντως, «αστοχία» νοείται η μη επιστροφή του κρατουμένου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά τον χρόνο της άδειάς του.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι η άδεια δεν συνιστά ούτε αθώωση ούτε καταδίκη του κρατούμενου, αφού ο σχετικός νόμος δεν θέτει διακρίσεις για το ποιοι κρατούμενοι θα πάρουν άδεια με βάση το αδίκημα που καταδικάστηκαν, αλλά μόνο με βάση τη συμπεριφορά τους στις φυλακές και «την καλή χρήση της».
Σύμφωνα με έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη του 2013, για τις τακτικές άδειες κρατουμένων, η ερώτηση από το συμβούλιο των φυλακών προς τον αιτούντα άδεια «για το αδίκημα που καταδικάστηκε και η απαίτηση για δήλωση μετάνοιας είναι παράνομη». Κατά συνέπεια, κάθε κρατούμενος δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες όταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.