- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται 32χρονος συριακής υπηκοότητας ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση του ISIS.
Είχε προηγηθεί καταγγελία της συζύγου του πως την κακοποιούσε και την ξυλοκοπούσε, μια πληροφορία που βοήθησε τις αρχές να τον εντοπίσουν.
Ο άντρας πέρασε στη χώρα μας τον Ιούνιο του 2016 στη Λέρο και σε βάρος του είχε εκδοθεί εντολή μη εισόδου στη χώρα.
Χθες μετέβη στην Αλεξανδρούπολη για να κάνει αίτηση επανεξέτασης ασύλου και εκεί συνελήφθη από τις αρχές.
Ο τζιχαντιστής πηγαινοερχόταν μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη διέμενε σε προσφυγικό καταυλισμό, μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του, και στην Αθήνα σε ένα διαμέρισμα.
Στο διαμέρισμα στην Αθήνα βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο περιείχε φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται να κρατά όπλα παντός τύπου καθώς και βίντεο όπου φαίνονται δυο άτομα με κουκούλες.
Είχε υπάρξει μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ σούρα και μέχρι το 2014 διέμενε στη Δαμασκό. Στη συνέχεια πέρασε στην Τουρκία και ασχολούνταν με το λαθρεμπόριο.
Οι αρχές ερευνούν επαφές του με τυχόν άλλους τζιχαντιστές στη χώρα μας ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα καθώς ήθελε να φύγει στο εξωτερικό για να χτυπήσει εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκονται τα έκτακτα μέτρα του Δήμου Αθηναίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πότε καταργούνται οριστικά οι παλιές ταυτότητες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι πάγιες συστάσεις της ΠΟΜΙΔΑ
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων
Τι ισχύει για το delivery και τις εργασίες στην ύπαιθρο
Δείτε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»
Η απότομη αλλαγή του καιρού που έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.