- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεσσαλονίκη: Εκδίδεται στις ΗΠΑ Ρώσος για ξέπλυμα bitcoin
Συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής
Να εκδοθεί στις ΗΠΑ ο 38χρονος Ρώσος που κατηγορείται για «ξέπλυμα» 4 δισ. δολαρίων, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων (bitcoin), αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Η θετική γνωμοδότηση των δικαστών στο αμερικανικό αίτημα ανακοινώθηκε πριν από λίγο.
Προηγήθηκε -την περασμένη Παρασκευή- δημόσια συνεδρίαση, κατά την οποία εξετάστηκε το συγκεκριμένο αίτημα, ενώ το δικαστήριο είχε διακόψει τη διαδικασία ενόψει της διάσκεψης, προκειμένου να ανακοινώσει σήμερα το πρωί την απόφασή του.
Υπέρ της έκδοσης του Ρώσου υπηκόου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής βάσει διεθνούς εντάλματος, τάχθηκε στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας.
Οι αμερικανές διωκτικές Αρχές αποδίδουν στον 38χρονο ότι διαχειριζόταν την πλατφόρμα BTC-e, μέσω της οποίας νομιμοποιήθηκαν κέρδη από παράνομες δραστηριότητες εγκληματικών ομάδων. Ως τέτοιες δραστηριότητες αναφέρονται για παράδειγμα κυβερνοεπιθέσεις από «χάκερς» που ζητούν λύτρα, φοροδιαφυγή μέσω bitcoin κ.ά.
Ο εκζητούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τα όσα του χρεώνουν οι Αμερικανοί, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους δικαστές να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ, που τον ζητούν για να τον δικάσουν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, συνωμοσία για διάπραξη ξεπλύματος βρόμικους χρήματος και παράνομες χρηματικές συναλλαγές προερχόμενες από αξιόποινες δραστηριότητες.
Ταυτόχρονα με την έκδοσή του, το Συμβούλιο αποφάσισε να παραδοθούν στις αρχές των ΗΠΑ οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα τάμπλετ, τα κινητά τηλέφωνα κ.ά., που κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψή του.
Ο 38χρονος έχει το δικαίωμα να προσφύγει κατά της παραπάνω απόφασης στον Άρειο Πάγο, ενώ παραμένει υπό κράτηση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σημειώθηκε η τραγωδία
Ασύλληπτο βίντεο από κάμερα ασφαλείας αποτυπώνει την ταχύτητα που εξαπλώνονται η πυρκαγιά
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Σε επιφυλακή παραμένει η Πυροσβεστική
Ανιχνεύτηκαν υψηλές συγκεντρώσεις THC και μη εγκεκριμένη CBD σε εισαγόμενο γλύκισμα
Στις πληγείσες περιοχές ο Ευάγγελος Τουρνάς
Δείτε το timelapse βίντεο
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Καλύτερη η εικόνα - Σηκώθηκαν ξανά τα εναέρια μέσα
Τα ευρήματα που εντόπισαν οι πραγματογνώμονες
Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αμετάβλητο το θερμό σκηνικό - Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά
Έχουν την τιμητική τους και περιμένουν τις ευχές μας...
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.