Ελλαδα

Εισαγγελική έρευνα για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο Γηροκομείο Αθηνών

Τι αναφέρει σχετικό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
369855-764121.jpg
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Espresso» για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ανήμπορων ηλικιωμένων στο Γηροκομείο Αθηνών, οι οποίοι είναι δεμένοι σε κάγκελα. Δίπλα τους σκουπίδια και αποφάγια.

Την υπόθεση ανέλαβε η εισαγγελέας Αικατερίνη Μήτρου, και το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εμφανίστηκαν στο Γηροκομείο Αθηνών μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας, προκειμένου να ελέγξουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που, που βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα κλιμάκια τα βρήκαν όλα καθαρά και τακτοποιημένα.

Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να συντάξουν έκθεση με τα συμπεράσματά τους σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο μεγαλύτερο γηροκομείο της χώρας. Σύμφωνα με πηγές μετά το δημοσίευμα και τις εικόνες ντροπής που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, η διοίκηση του γηροκομείου έδωσε σαφείς εντολές στους εργαζομένους να λύσουν τους ηλικιωμένους που έδεναν για να μη μετακινούνται και να καθαρίσουν τα πάντα.

Πηγή: espressonews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ