- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εφιαλτική νύχτα στη Ζάκυνθο - Προσαγωγές 2 υπόπτων (εικόνες)
«Μας έχουν εγκαταλείψει» λένε οι κάτοικοι
Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Ζακύνθου, εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου και που συνεχίζει να καίει το νησί ακάθεκτη, για 3η συνεχόμενη μέρα.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και δυσχεραίνουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής.
Με το πρώτο φως της ημέρας, ξεκίνησαν ρίψεις νερού με 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα, ενώ εχθες, Κυριακή, το βράδυ, οι πυροσβέστες μπήκαν στις αυλές των σπιτιών για να εμποδίσουν τη φωτιά να τα πλησιάσει.

Μικρά λεωφορεία του δήμου απομάκρυναν πάνω από 20 ανθρώπους, ηλικιωμένους ή με αναπνευστικά προβλήματα. Οι υπόλοιποι κάτοικοι, όμως, παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα, έκατσαν για να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή.
Τα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται σε Αναφωνήτρια, Μαριές, Ορθωνιές αλλά και Βασιλικό, με το δυσκολότερο να είναι αυτό μεταξύ Αναφωνήτριας και Μαριών.
Τα έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια συνεχίζονται, με 10 ακόμα πυροσβεστικά οχήματα, πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα και μηχανήματα του Στρατού να καταφτάνουν στο νησί αργά την Κυριακή το βράδυ.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, έγιναν στις Μαριές 2 προσαγωγές υπόπτων.
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν ότι τους έχουν εγκαταλείψει κι ότι αν η φωτιά περιορίστηκε λίγο, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους κατοίκους.

«Μας έχουν εγκαταλείψει. Κινδυνεύουμε. Καταστρεφόμαστε. Κάνουμε μόνοι μας ό,τι μπορούμε και εμείς και οι πυροσβέστες. Αν έχουν τσίπα στην κυβέρνηση και στην περιφέρεια να παραιτηθούν απόψε» είπαν χαρακτηριστικά.
Ζάκυνθος: Έβαλαν φωτιά ακόμα και την ώρα της λιτανείας του Αγίου Διονυσίου! https://t.co/s8SsEBMZSk pic.twitter.com/nJFLvlFBnr
— ilia oikonomia (@iliaoikonomia) 25 Αυγούστου 2017
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά τι θα ισχύσει
Στα 7 εκατ. ευρώ το παράνομο όφελος
Το τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
Μενδώνη: Η συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας αποτελεί πρότυπο για τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών
Πόσο θα διαρκέσουν - Τι πρέπει να προσέξετε
Πότε ολοκληρώνονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις
Το πρώτο βήμα προς τη χιλιομετρική χρέωση έχει ήδη γίνει στην Ολυμπία Οδό
Ξεκάθαρο μήνυμα του υπουργού Τουρνά προς τους ιδιοκτήτες
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και σταθεροποίησης
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Επεκτείνεται η πολιτιστική πρωτοβουλία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στις 22 και 23 Ιουνίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο - Είσοδος ελεύθερη
Αυτοσυγκράτηση ζήτησε η πρόεδρος
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 στις 19:30, στο κτίριο ΣΑΚΑ του Κολλεγίου Αθηνών
Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το τελευταίο αντίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.