Ελλαδα

Ξέθαβε τα αρχαία στη Λιβύη, θέλησε να τα πωλήσει στην Ελλάδα και συνελήφθη στην Αίγυπτο (εικόνα)

Ο 30χρονος αρχαιοκάπηλος που τον έψαχνε η Ιντερπόλ, η ΕΛΑΣ και η αιγυπτιακή αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
367676-760197.jpg
Eurokinissi

Ολόκληρο αρχαιολογικό θησαυρό είχε στην κατοχή του ένας 30χρονος αρχαιοκάπηλος από τη Λιβύη, ο οποίος και συνελήφθη.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνεργάστηκε με τις αρχές της Αιγύπτου και την Ιντερπόλ για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η επιχείρηση. Όπως διαπιστώθηκε, ο 30χρονος αναζητούσε αγοραστές σε Ελλάδα και Ευρώπη για αρχαία αντικείμενα που είχε αφαιρέσει τον Αύγουστο του 2016 από τη Λιβύη.

Έπειτα από έρευνες οι Έλληνες αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν τα στοιχεία του 30χρονου, ο οποίος έκανε προσπάθειες να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να ολοκληρώσει την αγοραπωλησία, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί δεν μπορούσε να βρει ταξιδιωτικά έγγραφα.

Τον περασμένο Μάιο ο δράστης μετέβη τελικά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου με σκοπό να πωλήσει εκεί τα αρχαία αντικείμενα, όμως οι ελληνικές αρχές που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, ενημέρωσαν την αιγυπτιακή αστυνομία και ο 30χρονος συνελήφθη.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράνομη κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση αρχαίων κινητών μνημείων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται στην κλασική, ρωμαϊκή, ελληνιστική και υστεροκλασική περίοδο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αιγυπτιακές δικαστικές Αρχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ