- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πατέρας Κωνσταντίνος: Σε μένα έδωσε το «ιερό» κάστανο ο Παΐσιος
Δεν ήταν προσκύνημα. Οι πιστοί «ψηλάφισαν» κάτι αναλλοίωτο
Ο όσιος Παΐσιος, το αναλλοίωτο κάστανο, η αγρυπνία και το προσκύνημα του καρπού εξακολουθεί να σηκώνει συζήτηση από την ημέρα που εκτέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στις 11 Ιουλίου.
Ο πατέρας Κωνσταντίνος, υπεύθυνος του εν λόγω ιερού ναού, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι το κάστανο το είχε δώσει στον ίδιο ο Παΐσιος, ο οποίος το είχε βράσει, και τόνισε ότι δεν εκτέθηκε για προσκύνηση. «Το κάστανο το έδωσε σε εμένα προσωπικά ο Γέροντας. Μας έδωσε μία χούφτα, τότε που ήμασταν φοιτητές, τον Οκτώβριο του 1990. Το κράτησα σαν αναμνηστικό. Δεν έχει φθαρεί», είπε, ενώ τόνισε ότι ουδέποτε έχει βγει για προσκύνημα το κάστανο, παρά μόνο έχει εκτεθεί σε κατηχητικά, ομιλίες και κύκλους ανθρώπων που γνωρίζουν την ύπαρξή του, για να δουν πώς είναι.
«Το εκθέτουμε για να φανεί ότι είναι αναλλοίωτο. Όταν διατηρείται ένα κάστανο που έχει βραστεί, για εμένα κάτι δηλώνει αυτό, για κάποιον άλλο όχι», συμπλήρωσε. Σε ερώτηση για το αν το προσκύνησαν οι πιστοί, απάντησε: «Δεν υπήρχε στην αγρυπνία σαν έκθεμα το κάστανο, μόνο το λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη. Οταν κάποιοι πιστοί το ζήτησαν στο τέλος του Εσπερινού, το βγάλαμε, το έπιασαν με το χέρι τους, το έβλεπαν. Άλλο προσκυνώ και άλλο ψηλαφίζω αι βλέπω ότι είναι αναλλοίωτο», είπε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο οποίος έκανε και έναν απρόσμενο παραλληλισμό με το τρόπαιο του Euro που είχε κατακτήσει η εθνική Ελλάδος το 2004.
«Όταν πήραμε το Euro και ο Μακαριστός Χριστόδουλος το ύψωσε και το φίλησε, ήταν ειδωλολατρία και προσκύνημα;», αναρωτήθηκε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους
Συλλήψεις για πυρκαγιές που προκλήθηκαν από ψησταριά, πυροτεχνήματα και εργασίες
Τι προβλέπει αναλυτικά για όλα τα επιστημονικά πεδία
Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν στις 21:40 για τις ημέρες Κυριακή ως Πέμπτη
Με λεωφορεία η μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις την έθεσαν χωρίς ενεργό μέτωπο μέσα σε 30 λεπτά
Σταδιακή μεταβολή από την Τρίτη - Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν τα πλοία
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Τι να κάνετε σε περίπτωση που σας καλέσουν
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.