- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Οργισμένοι οι Διοικητικοί Δικαστές με τις «συκοφαντίες» Πολάκη για τα πόθεν έσχες
«Γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε την υποχρέωση»
Για «απρεπείς, συκοφαντικές και αναρμοδίως εκφρασθείσες» απόψεις κατηγορεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι δικαστές δεν καταθέτουν δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Η ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρει: «ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι ουδέποτε αμφισβητήσαμε ότι έχουμε τέτοια υποχρέωση, ενώ, άλλωστε, όλοι οι δικαστές υποβάλλουμε κάθε έτος εμπρόθεσμα τις εν λόγω δηλώσεις».
«Η συκοφαντία», προσθέτει, «επιτείνεται εκ του ότι ο υπουργός γνωρίζει ότι εμείς αμφισβητήσαμε δικαστικά όχι καθαυτή την υποχρέωση, αλλά συγκεκριμένες ειδικότερες ρυθμίσεις της οικείας υπ’ αρ. 1846/13.10.2016 κοινής απόφασης των υπουργών Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών (ΦΕΚ Β΄ 3300/13.10.2016), ιδίως αναφορικά με την ανάθεση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των δικαστικών λειτουργών σε όργανο μη συγκροτούμενο τουλάχιστον κατά πλειοψηφία από δικαστικούς λειτουργούς, αλλά και με τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων (ηλεκτρονικά), ο οποίος προσβάλλει το ατομικό δικαίωμα στην προστασία των προσωπικών δεδομένων λόγω του κινδύνου διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών στοιχείων των υπόχρεων».
Ο κ. Πολάκης είχε γράψει στο Facebook: «Αντιγυρίζω: Είναι η πρώτη φορά που δικαστική εξουσία προσπαθεί να 'απαγορεύσει' στην εκτελεστική να κυβερνήσει (άδειες, ιδιωτικά συνεργεία, φοροφυγάδες - λίστες, συμβασιούχοι κλπ.). Και τελειώνω: δεν χρειαζόμαστε πιστοποιητικά διαφάνειας και καθαρότητας μέσω της κριτικής μας προς τις αποφάσεις σας. Κριτήριο είναι το πώς ζούμε και το πώς κυβερνάμε. Εσείς δεν ξέρατε και δεν ακούγατε όπως λέει ο Παπαγγελόπουλος (πρώην συναδελφός σας) και εσείς δεν θέλετε να καταθέσετε πόθεν έσχες!! Εμείς καταθέσαμε...».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υποβρύχιος καθαρισμός της λίμνης βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές του καλοκαιριού
Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα
Πού προβλέπει ισχυρά φαινόμενα η ΕΜΥ
Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Κοινή πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και των ιδιοκτητών του ιστορικού χώρου
««Δεν είναι πλέον σενάρια, είναι η νέα πραγματικότητα», τονίζει ο μετεωρολόγος
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έντονη κεραυνική δραστηριότητα αναμένεται τις επόμενες ώρες
Και γιατί τους δίνονται ονόματα
Τον εντόπισαν Λιμενικοί
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για το επόμενο διήμερο και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Πού βρίσκεται η κτηνοτροφική μονάδα
Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στο σημείο εξακολουθεί να επιχειρεί ισχυρή δύναμη έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.