- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ν/σ Γαβρόγλου
«Πάνε να μας μετατρέψουν σε κομμάτια των ΙΕΚ»
Την αντίθεσή τους στις προωθούμενες, μέσω του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου, αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εκφράζουν φοιτητές του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙ-Θ), οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη του Ιδρύματος και σχεδιάζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της σχετικής συζήτησης στη Βουλή.
«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Σε ελάχιστο χρόνο προωθούνται, χωρίς καμιά ουσιαστική ενημέρωση, μέσα από μία διαβούλευση που αποτελεί "λόγια του αέρα", τα πιο σημαντικά θεματικά θέματα για το πολύπαθο ίδρυμα μας, το οποίο και με το σχέδιο "Αθηνά" είχε βρεθεί στο στόχαστρο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Ζεχερλής, γνωστοποιώντας ότι η κατάληψη θα λήξει αύριο και θα αποφασιστούν, μέσα από συνελεύσεις των Συλλόγων, οι τρόποι κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.
«Τα προγράμματα διετούς κύκλου σπουδών, που ο υπουργός παρουσιάζει ως κάτι καινούριο, δεδομένης και της χρηματοδότησης και υποστελέχωσης των ΤΕΙ, μας προϊδεάζουν ότι πάνε να μας μετατρέψουν σε κομμάτια των ΙΕΚ. Επίσης μας ανησυχεί ότι η κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων θα απαιτεί πλέον απλή υπουργική απόφαση, ενώ μέχρι τώρα χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση και υπήρχε διαδικασία αξιολόγησης. Ακόμη οι ρυθμίσεις για την εκλογή των διοικήσεων οδηγούν σε φωτογραφικές τοποθετήσεις νέων προέδρων και πρυτάνεων», σημείωσε ο κ. Ζεχερλής.
«Ο Υπουργός επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Σπουδαστικών Συλλόγων.
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του ΑΤΕΙΘ εκφράζει την «παραίνεση για διατήρηση ήπιου κλίματος που θα συμβάλλει και στην καλύτερη ενημέρωση της κοινωνίας για τα δίκαια αιτήματά των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού». Οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιδρύματος λειτουργούν και σήμερα κανονικά, καθώς η κατάληψη αφορά μόνο την αναστολή του εκπαιδευτικού προγράμματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που οδήγησε στη σύλληψη
Kαταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Αλλάζει το σκηνικό - Πότε θα ανέβει εκ νέου η θερμοκρασία
Mε 235 κάμερες, 10 drones και 24 πηγές δεδομένων
«Έχουν διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνες σε 14 κτίρια, υπάρχουν καθιζήσεις»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πόλη στολίζεται με στοιχεία της ιαπωνικής παράδοσης - Γιρλάντες και παραδοσιακές αναφορές κοσμούν το κέντρο
Το χρονικό της υπόθεσης
Αναστάτωση σε πτήση από το Νιουκάστλ προς το Ηράκλειο - Επιθετική συμπεριφορά στο πλήρωμα
Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου»
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.