- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Η Παπαστράτος Philip Morris International προχωρά σε επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι 400 νέες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως η επένδυση αφορά την κατασκευή μονάδας παραγωγής του νέου προϊόντος iQOS στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, η νέα μονάδα παραγωγής θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2017. Μετά την επένδυση, στη χώρα θα παράγονται συνολικά 20 δισ. ράβδοι καπνού για το iQOS, με χαρμάνι ελληνικού καπνού ανατολικού τύπου.
Πρόκειται για το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη −μετά την Ιταλία και την Ελβετία− του καπνικού στικ, το οποίο αποτελεί μέρος του iQOS, του νέου καπνικού προϊόντος που προωθεί η Philip Morris στη διεθνή αγορά. Ως αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές.
Κατά την παρουσίαση - ανακοίνωση του πρότζεκτ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης, υποστήριξε ότι «η Παπαστράτος τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές».
Όπως πρόσθεσε, στο ίδιο πλαίσιο, «πρόκειται για μια επένδυση - σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία».
Σημειώνεται ότι από το 2003, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις, συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.
Πηγή: Naftemporiki.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εισήγηση του Μητροπολίτη Χαλκίδος
Σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο
Δεκτή η αίτηση των κατοίκων από το Πρωτοδικείο Αθηνών
Οι νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση
Η πρώτη εικόνα από τις ιστολογικές
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Θα αποκαλυφθεί αν υπάρχει φυσικό αέριο ή πετρέλαιο στον στόχο «Ασωπός 1»
Οι περιβαλλοντικοί όροι
Η ανακοίνωση με την οποία η D&Α Productions «αδειάζει» τους ισχυρισμούς του
Διαβιβάζονται στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και στην Περιφέρεια
Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο
Στην αναμονή 450.000 συνταξιούχοι - Πότε θα κριθεί η υπόθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.