Ελλαδα

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος κρατούνται από την ΕΥΠ

Τι ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
341982-710930.jpg

Κυβερνητικοί κύκλοι διαψεύδουν κατηγορηματικά, ως απολύτως ανακριβείς, τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι οι δύο Τούρκοι κομάντος κρατούνται από την ΕΥΠ.

Λίγο μετά την διάψευση του Μαξίμου στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας αναρτήθηκε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «διευκρινίζεται ότι, οι δύο υπήκοοι Τουρκίας που συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου την 15 Φεβρουαρίου 2017, κρατούνται από την Ελληνική Αστυνομία σε ασφαλή χώρο».

Να θυμίσουμε ότι ο Χαλίτ Τσετίν και ο Φατίχ Αρίκ είναι οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα στις 15 Φεβρουαρίου. Οι δυο στρατιωτικοί, που ζήτησαν άσυλο, υπήρξαν εκπαιδευμένοι από την περιβόητη «Διμοιρία του Θανάτου» και φέρονται να συμμετείχαν στο αποτυχημένο σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιούλιο.

Αμφότεροι ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας και συγκεκριμένα στην ειδική μονάδα «Υποβρύχια Επίθεση» (Su Alti Taarruz) ή αλλιώς «SAT» που εδρεύει στη ναυτική βάση της Φώκαιας κοντά στη Σμύρνη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ