Ελλαδα

Καταργείται η εύκολη βίζα για τους Τούρκους τουρίστες στα νησιά

Αναμένεται πλήγμα στον τουρισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339766-706727.jpg

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) δεν αποδέχεται πια τη θεώρηση διαβατηρίων στα λιμάνια των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, ουσιαστικά δηλαδή την επιτόπια βίζα των 35 ευρώ, που διευκόλυνε δεκάδες χιλιάδες Τούρκους τουρίστες να επισκέπτονται πολύ εύκολα τα νησιά.

Η είδηση προκύπτει από επιστολή που έστειλε στους βουλευτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η απόφαση αυτή της ΕΕ, αποδεχόμενη πλέον μόνο τις βίζες από τα επίσημα προξενεία της Ελλάδας στην Τουρκία, αναμένεται να φέρει μεγάλα προσκόμματα στον καλοκαιρινό τουρισμό από τη γειτονική χώρα. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία της νέας ρύθμισης, εικάζεται ωστόσο ότι σχετίζεται με την αύξηση των προσφυγικών ροών σε συνδυασμό με συζητήσιμα μέτρα ασφαλείας στα νησιά και/ή με τα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας.  

Μετά την παραπάνω αρνητική για την Ελλάδα ρύθμιση, γράφει ο κ. Κατρούγκαλος, «το υπουργείο Εξωτερικών μερίμνησε ώστε να ενισχυθεί σημαντικά το προσωπικό των Προξενείων μας στην Τουρκία καθώς και να βελτιωθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων προκειμένου οι Τούρκοι υπήκοοι να διευκολύνονται» για να μπουν στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ