Ελλαδα

Όχι σε αποκριάτικες στολές με σεξουαλικά υπονοούμενα ή ναζιστικά πρότυπα.

Περιορισμοί στη διάθεση  και την εμπορική προβολή προϊόντων που απευθύνονται σε παιδιά,σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομίας.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339696-706525.gif

Με  σχετική απόφασή του,  ο υπουργός  Οικονομίας  Δ.Παπαδημητρίου θέτει περιορισμούς στη διάθεση ή και στην εμπορική προβολή προϊόντων, που απευθύνονται σε παιδιά και περιέχουν σεξουαλικά υπονοούμενα ή ναζιστικά πρότυπα.

 Η απόφαση βασίστηκε στη γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων και προβλέπει τα εξής:

Δεν θα περιλαμβάνονται προϊόντα, όπως το σακίδιο πλάτης με απεικόνιση γλειφιτζουριού και επιγραφή «Lick it slowly» (γλείψε το αργά) και άλλα παρόμοια, σε καταστήματα παιχνιδιών, σε παιδικά τμήματα καταστημάτων και σε έντυπα, φυλλάδια, e-shops που απευθύνονται σε ανήλικους καταναλωτές και ιδίως σε παιδιά κάτω των 14 ετών. Τέτοια μηνύματα μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά προς το παιδί, εξοικειώνοντάς το με σεξιστικά πρότυπα.

Δεν θα επιτρέπεται η προβολή προϊόντων, όπως άσεμνες αποκριάτικες στολές που παρουσιάζονται ως παιδικές, σε ιστοσελίδες ή καταστήματα, προκειμένου να μην αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής.

Δεν θα επιτρέπεται η εμπορική προβολή προϊόντων, όπως η παιδική στολή που αναπαριστά τον Χίτλερ, με το αιτιολογικό ότι η διάθεση τέτοιων στολών παραπέμπει σε στάσεις και χειρονομίες άμεσα συνδεδεμένες με εγκλήματα μίσους, όπως ο ναζιστικός χαιρετισμός.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ