Ελλαδα

Δικηγόροι και γιατροί εναντίον ασφαλιστικού

Στο ΣτΕ θα προσφύγουν οι δικηγόροι, σε συστράτευση καλούν οι γιατροί 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
339439-705998.jpg

Να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε στην Αθήνα. Οι δικηγόροι θα υποστηρίξουν την αντισυνταγματικότητα του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 και στο πλαίσιο αυτό συγκρότησαν ομάδα δικηγόρων και καθηγητών πανεπιστημίων των νομικών σχολών.

Η ίδια επιτροπή θα συντάξει και υπόδειγμα ατομικών προσφυγών, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δικηγόροι, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καταθέτουν και  δήλωση επιφύλαξης, η οποία πρέπει να κοινοποιείται στον ΕΦΚΑ προ της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Επίσης, η Ολομέλεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δικηγόροι δεν έχουν υποχρέωση χρήσης Ρ.O.S. (πληρωμή μέσω κάρτας), καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη των δικηγόρων στην υποχρεωτική αποδοχή καρτών μέσω P.O.S.

Οι γιατροί

Σε συστράτευση όλων των επιστημόνων ενάντια «στον ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νέο ασφαλιστικό - φορολογικό νόμο», καλούν οι γιατροί που συμμετείχαν σήμερα σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ). Σε νομικές ενέργειες εναντίον του ασφαλιστικού νόμου θα προχωρήσει και ο ΙΣΑ, σημειώνοντας ότι εγείρονται σοβαρά θέματα αντισυνταγματικότητας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ