- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πεντακόσια ευρώ επιβάρυνση ετησίως από τις αυξήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο
Η δεύτερη πιο ακριβή αμόλυβδη στην Ευρώπη
Μέχρι και 500 ευρώ ετησίως θα χάσει κάθε νοικοκυριό από τις νέες επιβαρύνσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης, αν τα νοικοκυριά συνεχίσουν να καταναλώνουν με τον τρόπο που κατανάλωναν πριν την επιβολή των νέων φόρων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν οι πρατηριούχοι: «Παραμένει όμως όνειρο απατηλό η αύξηση των δημοσίων εσόδων, από τις κατά καιρούς διακηρύξεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων (λαθρεμπόριο κ.λπ.), όταν η Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε τον Ιούλιο του 2014 με μοναδικό θέμα την πάταξη του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων, αν και έχουν περάσει δυόμιση, δεν έχει εκδώσει ακόμη σχετικό πόρισμα. Τελικώς η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα ποίους εξυπηρετεί, την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη της οικονομίας, την αύξηση των δημοσίων εσόδων ή τα κυκλώματα της παραοικονομίας;».
Να σημειωθεί ότι στις 9/1 η μέση τιμή της αμόλυβδης στη χώρας μας (1,545) ήταν η δεύτερη ακριβότερη μετά την Ολλανδία (1,573), όταν η μέση λιανική τιμή των χωρών της Ε.Ε. παραμένει στο 1,379 το λίτρο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.