- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
1 στα 3 θανατηφόρα τροχαία οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ
Σύμφωνα με την Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΙΕ)
Περίπου ένα στα τρία θανατηφόρα τροχαία οφείλονται στην κατανάλωση αλκοόλ, όπως αναφέρει η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία (ΕΙΕ).
Η ΕΙΕ επισημαίνει πως η αύξηση των τροχαίων παρατηρείται τις ημέρες των εορτών ενώ «το κυρίως ερώτημα που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτάσει τα νόμιμα όρια κατανάλωσης αλκοόλ».
Παράλληλα, τονίζει πως κάθε οδηγός πρέπει να γνωρίζει ότι το να φτάσει το όριο του 0,25 γραμ./λίτρο εκπνεόμενου αέρα στα αλκοτέστ που πραγματοποιούνται από την τροχαία, ή τα 0,50 γραμ./λίτρο αίματος με τη διαδικασία της αιμοληψίας, είναι πάρα πολύ εύκολο.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι ο επηρεασμός της οδηγικής ικανότητας ενός ατόμου εξαρτάται όχι μόνο από τη ληφθείσα ποσότητα, αλλά και από άλλα χαρακτηριστικά όπως η διατροφή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης, άλλα νοσήματα, η χρόνια κατανάλωση, η πρόσμιξη αλκοόλ με αναψυκτικά κ.ά.
Σημειώνεται δε, πως ειδικά φέτος που οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, είναι σημαντικό ο οδηγός να βρίσκεται σε πλήρη νηφαλιότητα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι την είχε ρωτήσει για ουσίες που τελικά βρέθηκαν στον τραγουδιστή
«Τα έχει συνηθίσει το παιδί» είπε στη δίκη
Ποιοι δρόμοι και ποιες ώρες θα είναι κλειστοί
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φανερωμένη
Το χρονικό της υπόθεσης
Και πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι το 2027
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.