Ελλαδα

Σοκάρει το βίντεο με τον πρόσφυγα που βασανίζει το παιδί του στον καταυλισμό της Σούδας

Συνελήφθη ο 32χρονος πατέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
333731-692107.jpg

Σοκάρει το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το σάιτ politischios.gr.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ, το βίντεο καταγράφει τον βασανισμό παιδιού στις ντουζιέρες του καταυλισμού μεταναστών της Σούδας στη Χίο. Όπως βλέπετε, φαίνεται ένας άνδρας να χτυπά ένα μικρό παιδί στις ντουζιέρες του καταυλισμού. 

Το politischios.gr αναφέρει ότι τη γνησιότητα του βίντεο αλλά και την ύπαρξη του περιστατικού επιβεβαιώνουν ανώτατες αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η καταγγελία έγινε αρχικά από το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενώ άμεση υπήρξε και η κινητοποίηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου αναζήτησαν τον δράστη.

Με τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο δράστης προσπάθησε να κρυφτεί, όχι όμως για πολύ αφού αργά το μεσημέρι της Τρίτης οι Αστυνομικοί τον εντόπισαν, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου όπου και κρατείται.

Πρόκειται για 32χρονο Σύρο ενώ το ανήλικο παιδί που απεικονίζεται στο βίντεο είναι γιος του. Ο 32χρονος Σύρος ομολόγησε την πράξη του και κρατείται στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας στην Αστυνομία. Με εντολή μάλιστα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, το παιδί θα περάσει υπό την επίβλεψη της Μ.Κ.Ο. «Μετάδραση». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ