- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο όπου θα πάνε προσφυγόπουλα
Διαφωνούν με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου
Και στη Λέσβο παρατηρούνται αντιδράσεις από γονείς παιδιών που φοιτούν σε σχολεία όπου αναμένεται να πάνε το απόγευμα προσφυγόπουλα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το lesvosnews.gr, γονείς έβαλαν λουκέτο στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, κάθισαν μπροστά στην είσοδο του σχολείου και ξεκαθάρισαν ότι τη Δευτέρα δεν θα έρθουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση.
Την ίδια ώρα, δηλώνουν ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα ελληνικά σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά κατά την άποψή τους, ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά.
«Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν» δηλώνουν, υποστηρίζοντας ότι απλώς μετά την προσευχή της Παρασκευής στο σχολείο τους, ο διευθυντής πληροφόρησε τους μαθητές ότι από τη Δευτέρα θα έρχονται στο σχολείο τους και 5 προσφυγόπουλα.
Τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία -έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας- ωστόσο υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από γονείς Ελλήνων μαθητών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζονται οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Γιατί σε κάποια σάιτ τις βλέπετε, σε κάποια όχι και σε άλλα σημεία του ελληνικού Τύπου μόνο με πίξελ
Τι κατέγραψαν σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ στο ΟΑΚΑ
Τι ισχύει για τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Στην κατηγορία «World's BestBusiness Schools 2026»
Συλλυπητήρια μηνύματα απέστειλαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρατεταμένη ανομβρία και αυξημένες ανάγκες στερεύουν το νησί ενόψει καλοκαιριού
Οι ενδεικτικές απαντήσεις από την ΟΕΦΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.