- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις από Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Απάντηση από κύκλους του υπουργείου Υγείας
Αντισυνταγματικές και παράνομες κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναγκαστικές παραιτήσεις μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη τον περασμένο Μάιο.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ακυρώνει τις παραιτήσεις των τριών μελών της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ (πρώην προέδρου Αθανασίου Γιαννόπουλου, πρώην αντιπροέδρου Ιωάννη Γιαννάκη και του πρώην μέλους της διοικήσεως του ΚΕΕΛΠΝΟ Δημητρίου Μπίτα) με το σκεπτικό ότι είναι και αντισυνταγματικές και μη νόμιμες.
Οι τρείς που παύθηκαν από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστήριζαν ότι οι αποφάσεις του κ. Πολάκη για την απομάκρυνσή τους, ελήφθησαν λόγω της άρνησης τους να υιοθετήσουν τις προσλήψεις των 500 επιλεγμένων γιατρών και νοσηλευτών από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Ακόμη, ανέφεραν ότι ο κ. Πολάκης «εξ ολοκλήρου έδρασε εξωθεσμικά και παρανόμως, καθώς καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, με κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας, παρακάμπτοντας και εν τις πράγμασι υποκαθιστώντας την αρμόδια για την αξιολόγηση των φακέλων των υποψηφίων γιατρών επιτροπή».
Απάντηση από τους κύκλους του υπουργείου Υγείας:
«Το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και εάν οι τεχνικοί λόγοι που διέρρευσαν σε ΜΜΕ ως σκεπτικό της απόφασης ισχύουν, τότε το Υπουργείο θα κάνει όλα όσα πρέπει προκειμένου να παραμείνει σταθερό στην απόφασή του», αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Υγείας, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρό του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Οι περιοχές στις οποίες έχουν καταγραφεί
Το πρώτο οργανωμένο φθινοπωρινού τύπου σύστημα φέρνει βροχές και καταιγίδες
Ποιοι είναι δικαιούχοι του βοηθήματος
Η άδεια για τους γονείς
Βιντεοσκοπούσαν το προσωπικό, έκαναν φασαρία και κάπνιζαν στην τουαλέτα
Θέτει εκ νέου το ζήτημα για αυστηρή επιστημονική τεκμηρίωση
Πρώτη η Ιρλανδία σε επαλήθευση με 63,64%
Από τα νυχτερινά κέντρα της Πάτρας στην κορυφή της ελληνικής μουσικής σκηνής, αναδρομή σε μια πορεία πάνω από 30 ετών
Ο σπουδαίος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.