Ελλαδα

Μίχαλος: Αρνητική εξέλιξη η αναστολή επενδύσεων της Eldorado Gold

Τι είπε ο πρόεδρος ΚΕΕ και ΕΒΕΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
317044-625191.jpg
ΑΠΕ

Αρνητική χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος την εξέλιξη με την επένδυση της Eldorado Gold και καλεί την κυβέρνηση να βρει τη χρυσή τομή και τονίζει ότι πρέπει να αφήσει τις ιδεοληψίες και να μην αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις ως εχθρούς αλλά ως συμμάχους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Μίχαλος δήλωσε:

«Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή είναι άκρως αρνητική, τόσο για την εθνική μας οικονομία όσο και για την απασχόληση, ιδιαίτερα στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές είναι ότι η κυβέρνηση οφείλει, αντί να θέτει, να άρει εμπόδια για τη δημιουργία επενδύσεων στη χώρα και βέβαια για τη διατήρηση στη ζωή των επιχειρήσεων που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία.

Η κυβέρνηση ταυτόχρονα οφείλει να αφήσει πίσω τις ιδεοληψίες της και να μην βλέπει τις επιχειρήσεις ως εχθρούς αλλά ακριβώς το αντίθετο, ως συμμάχους που με την ανάπτυξή τους μπορούν να ενισχύσουν την καταρρακωμένη οικονομία της χώρας αλλά και την παραπαίουσα απασχόληση. Το αρμόδιο υπουργείο και οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα πρέπει άμεσα να βρουν τη χρυσή τομή, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που έχει ενσκήψει, για να μη χαθούν θέσεις εργασίας αλλά και για να μη δεχθεί η χώρα μας, για άλλη μια φορά, ένα νέο χτύπημα σε ότι αφορά την ικανότητά της να προσελκύσει και να διατηρήσει μεγάλες επενδύσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ