- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ολοένα αυξανόμενες οι προσφυγικές ροές στην Λέσβο
6.000 άνθρωποι στη Μόρια, πάνω από 1.500 στο Καρά Τεπέ ανήμερα των Χριστουγέννων
Συνεχίζονται και ολοένα αυξάνονται οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη Λέσβο. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχεδόν 6.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονταν ανήμερα τα Χριστούγεννα στους χώρους του κέντρου καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια και περισσότεροι από 1.500 στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι ροές συνεχίζονται στις ανατολικές και βόρειες ακτές του νησιού ενώ την Παρασκευή αποβιβάστηκαν πρόσφυγες ακόμα και στη νότια πλευρά της Λέσβου, στην είσοδο του Κόλπου της Γέρας.
Στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, αστυνομικοί προσέφεραν γλυκά στα προσφυγόπουλα, ενώ στην ακτή της Νεάπολης, νότια της πόλης της Μυτιλήνης, οι διασώστες οι οποίοι επιχειρούν εκεί έστησαν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο από το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης προσφυγιάς, τα πορτοκαλί σωσίβια που φορούν οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν στις ακτές της Λέσβου με τις πλαστικές βάρκες.
Από το πρωί του Σαββάτου ξεκινά η λειτουργία του μεγάλου κέντρου υποδοχής που δημιούργησε η οργάνωση IRC στην περιοχή της Εφταλούς μεταξύ Μολύβου και Σκάλας Συκαμνιάς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.