Ελλαδα

Καμίνης: Τι θα γίνει με όσους ξαναφέρνουν από Ειδομένη;

Τι λέει για Frontex, Τουρκία, καύση νεκρών κλπ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
314943-232836.jpg

Την ανησυχία του για το τι θα γίνει τώρα που μεταφέρονται υποχρεωτικά πίσω στην Αθήνα οι μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί και είχαν διακόψει τη σιδηροδρομική συγκοινωνία στην Ειδομένη, δήλωσε ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γ. Καμίνης μιλώντας σήμερα Τετάρτη πρωί στο «Μέγκα», ενώ πήρε θέση και γι΄ άλλα φλέγοντα θέματα.

Λεπτομερεστέρα, ο δήμαρχος είπε:

· «Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί μετανάστες»

· «Ούτε στα προγράμματα αποκατάστασης προσφύγων μπορούν να ενταχτούν, ούτε θέλω -και ως δήμαρχος δεν θα το επιτρέψω- να επαναληφτούν φαινόμενα παλαιότερα, να επιστρέψουμε στο 2012 και στο 2013 ή ακόμα χειρότερα στην κατάσταση της πλατείας Βικτωρίας με τις σκηνές, και να γυρίσουμε πάλι πίσω στο παρελθόν. Δεν πρόκειται αυτό το πράγμα να το ανεχτώ»

· «Πρέπει ν’ αφήσουμε πλέον οποιοδήποτε επιχείρημα που εμποδίζει την Frontex να δράσει, πρέπει να συνεργαστούμε με τη Frontex, η Frontex είναι ευρωπαϊκή δύναμη, άρα και ελληνική. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Όταν μιλάμε για την ΕΕ μιλάμε για τη δεύτερη πατρίδα μας»

· «Με τη δύναμη της αδράνειας θα συνεχίσουμε να έχουμε ροές μεταναστών που δεν θα μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα τα βόρεια. Άρα πρέπει να φυλαχτούν τα σύνορά μας, στα νησιά τα hotspots να λειτουργήσουν, να ξεδιαλέγονται οι άνθρωποι και οι παράτυποι μετανάστες να επαναπροωθούνται αμέσως προς την Τουρκία. Αλλιώς η χώρα και η πόλη μας θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία στη βάση της πρόσφατης συμφωνίας των Βρυξελλών, ώστε να δεχθεί την επαναπροώθηση των μεταναστών’

· «ο δήμος πρώτος -και δυστυχώς μοναδικός- έχει δώσει το παράδειγμα και έχουμε φτιάξει τον καταυλισμό στον Ελαιώνα και τον επεκτείναμε πρόσφατα εκεί που δεχόταν 700 άτομα να δέχεται 1.200»

· Για το θέμα της καύσης νεκρών: «Είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος στην Αθήνα. Αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεργαστώ είτε με άλλους Δήμους, είτε με ιδιώτες στο θέμα. Το έχω βάλει στοίχημα και θα το κάνω»

· «Η διαφθορά είναι σαν το νερό… Ζητάω τη βοήθεια της πολιτείας αλλά και διαφάνεια για να μπορέσουμε ν’ απλουστεύσουμε τις διαδικασίες σε διάφορα θέματα που ‘ κολλάνε’ στο Δήμο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ