Ελλαδα

Αυξήσεις - φωτιά στα δημοτικά τέλη

Για να καλυφθεί η τρύπα στους προϋπολογισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
301093-228488.jpg

Αρκετοί δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο επιβολής νέων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για δήμους που αδυνατούν να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους για το έτος 2015 εξαιτίας όπως λένε της οικονομικής ασφυξίας που πλήττει την χώρα, της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και της αδυναμίας των δημοτών να πληρώσουν τα ήδη ισχύοντα.

Ο Δήμος Σαλαμίνας, ο οποίος έχει υπαχθεί καθεστώς πτώχευσης προς εξυγίανση, έχει ήδη επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύψους 50% και αναζητά άλλους τρόπους εξασφάλισης της βιωσιμότητάς του. Μεταξύ άλλων, προτείνεται δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όμως χορηγείται με δυσβάστακτο επιτόκιο 4,5% ή και μεγαλύτερο.

Σε αυξήσεις της τάξεως του 10% προχώρησε επίσης ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, μετά από επεισοδιακές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΚΚΕ να αντιπροτείνει λύσεις για την εξασφάλιση εσόδων χωρίς να πληγούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά. Στο Δήμο Κορυδαλλού επιβλήθηκαν αυξήσεις τελών που φθάνουν το 9%. Και ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης επέβαλε δημοτικά τέλη τα οποία αυξήθηκαν για τις κατοικίες κατά 34% στον πρώην Δήμο Ελληνικού με το σκεπτικό της εξίσωσης με τα τέλη που ήδη ισχύουν στον πρώην Δήμο Αργυρούπολης. Η αύξηση για τα καταστήματα είναι 25% και αυτή επιβάλλεται και στις δύο περιοχές του εκ συνενώσεως δήμου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.