- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου ο Δήμος Καλλιθέας διοργανώνει γιορτή ποδηλάτου και καλεί μικρούς και μεγάλους να πάρουν τα δίτροχα τους και να διασχίσουν τους δρόμους της πόλης τους.
Την έναρξη κάνουν τα παιδιά που στις 10:00 το πρωί ξεκινούν την πρώτη ποδηλατοβόλτα απόστασης 5 χιλιομέτρων και στις 11:00 παραδίδουν τη σκυτάλη στους μεγάλους που θα διανύσουν μία απόσταση 20 χιλιομέτρων.
Παράλληλα από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» με βάση την εμπειρία χρόνων στην κυκλοφοριακή αγωγή, θα παρέχει συμβουλές και ενημερώσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική συμπεριφορά των οδηγών ποδηλάτου.
Στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το μέλλον του ποδηλάτου στο Λεκανοπέδιο με ομιλητές τον Δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, την πρόεδρο του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αθήνας Γιώργο Στασινό, τον καθηγητή ΕΜΠ, της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας Θάνο Βλαστό και ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Γιάννης Τυρινόπουλος. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Δαυλός.
Η γιορτή θα κλείσει με Συναυλία των «ΟΝΙΡΑΜΑ» και των «REC» στην Πλατεία Νερού στην παραλία της Καλλιθέας-Τζιτζιφιές.
Η είσοδος και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Η γιορτή διοργανώνεται στο πλαίσιο της πολιτικής ένταξης του ποδηλάτου στις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της Καλλιθέας καθώς σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στους κατοίκους της το νότιο τμήμα του ποδηλατοδρόμου που κατασκευάζεται κατά μήκος του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και πρόκειται να συνδεθεί με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Διάδρομο ο οποίος θα ξεκινάει από την Κηφισιά και θα καταλήγει στο Φαληρικό Όρμο καλύπτοντας 27 χιλιόμετρα.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος καλεί τους δημότες να κάνουν τρόπο ζωής τους το ποδήλατο καθώς η πόλης τους το επιτρέπει και ανέφερε ότι ο ποδηλατοδρόμος που θα συνδέει την Καλλιθέα με το κέντρο της Αθήνας παραδίδεται σε λίγους μήνες.
ΦΩΤΟ ΑΡΘΡΟΥ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένεται σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας
Φέρει κατάγματα σε κρανίο και λεκάνη
Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα
Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρακολούθηση του φαινομένου σε πραγματικό χρόνο από το Εργαστήριο Σεισμολογίας
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση του
Τελευταία μαθήματα έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ο σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποκαλύφθηκε μεγάλη εγκατάσταση επεξεργασίας και εμπορίας κρέατος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Έρχεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας
Του επιβλήθηκαν πρόστιμα 270.000 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.