- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προσωρινή δικαίωση για τους μεταλλωρύχους της Χαλκιδικής
Αναστέλλεται η απόφαση Σκουρλέτη μέχρι την οριστική απόφαση του ΣτΕ
Το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) διέταξε να ανασταλεί προσωρινά η εκτέλεση της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη, για τις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του σώματος.
Οι Σύμβουλοι έκαναν δεκτή την αίτηση αναστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και διατάσσουν με την υπ’ αριθμόν 299/2015 απόφασή τους «την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης ΔΜΕΒΟ/Α/Φ.7.49.13/177642/1854/19.8.2015 του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και του εγγράφου 12237/20.8.2015 της προϊσταμένης της Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων, μέχρι την δημοσίευση οριστικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της ασκηθείσης αιτήσεως ακυρώσεως».
Σύμφωνα με την απόφαση Σκουρλέτη θα προκαλέσει «στους 867 εργαζομένους ανεπανόρθωτη ή, πάντως, δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη», η οποία συνίσταται «την ουσιώδη μείωση των μέσων βιοπορισμού τους λόγω της θέσης τους σε διαθεσιμότητα ή της απώλειας των θέσεων εργασίας τους».
Όπως αναφέρεται στη δικαστική απόφαση «οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «η επενδύτρια εταιρεία έχει ήδη θέσει σε διαθεσιμότητα, στην συνέχεια των προσβαλλομένων, 867 εργαζομένους ενώ έχουν προσκομίσει προς επίρρωση των ισχυρισμών τους δηλώσεις της εν λόγω εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και άλλων συνεργαζομένων επιχειρήσεων, με τις οποίες γνωστοποιείται στις αρμόδιες αρχές η θέση εργαζομένων σε διαθεσιμότητα καθώς και δηλώσεις εργοδοτών περί καταγγελίας συμβάσεων εργασίας».
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αερόχημα που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα
Το Μουσείο Πολυγύρου ολοκληρώνεται έως το τέλος Μαρτίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Η πρόληψη ξεκινά πριν από το πρώτο κουδούνι - Έμφαση στην όραση, την ακοή και τη στοματική υγεία των παιδιών
Κάηκαν 38 στρέμματα - Ένας 70χρονος και ένας 64χρονος κατηγορούνται για πρόκληση φωτιάς
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση
Τι αναφέρει ο συνήγορός της
Η απόφασή του για τη μάχη κατά της αντιγραφής
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων - Ποιοι δρόμοι κλείνουν
O δημόσιος χώρος και το φυσικό περιβάλλον μετατρέπονται σε έναν ανοιχτό τόπο γνώσης και αφήγησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.