Κοσμος

Μπαράζ βομβαρδισμών στο Κίεβο - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Νέο ρωσικό σφυροκόπημα κατά τη διάρκεια της νύχτας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία
Βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία © EPA/MAXYM MARUSENKO

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να βομβαρδίζει το Κίεβο

Ο απολογισμός των πληγμάτων, που πραγματοποίησε την περασμένη νύχτα η Ρωσία στην Ουκρανία, έφθασε τους τουλάχιστον έξι νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη (14/10) οι αρχές, ενώ η Μόσχα συνέχιζε τις επιθέσεις της σε ουκρανικές περιφέρειες.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο, όπου διακοπές της ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν σε συνοικίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο και την εταιρεία ηλεκτροδότησης. Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ και ένας κάτοικος σκοτώθηκε στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με απολογισμούς περιφερειακών αξιωματούχων.

Η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους συνεχιζόταν τις πρωινές ώρες. Πολλαπλές εκρήξεις ακούγονταν στο Κίεβο καθώς οι αντιαεροπορικές δυνάμεις απέκρουαν τις επιθέσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, πως ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μαζική επίθεση εναντίον επικοινωνιακών και ενεργειακών εγκαταστάσεων υποδομής στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή, στη ρωσική πόλη Μπαλάκοβο, στον ποταμό Βόλγα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν έναν άνθρωπο και προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, ανέφερε μέσω του Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Το νέο μπαράζ βομβαρδισμών έρχεται λίγο μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με τη Ρωσία για μεγάλες εισαγωγές ρωσικού ντίζελ -συμφωνία που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ουκρανίας και της ΕΕ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY