- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση-ΗΠΑ: Έξι στους δέκα θεωρούν πως ο Τραμπ και η οικογένειά του κερδοσκοπεί από τα crypto
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση
Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι αναφορικά με το αν η διαφθορά είναι χειρότερη επί προεδρίας Τραμπ σε σχέση με το παρελθόν
Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του έχουν επωφεληθεί με αθέμιτο τρόπο από τα κρυπτονομίσματα αφότου ο Ρεπουμπλικάνος επέστρεψε στον Λευκό Οίκο και ότι πολιτικές του αποφάσεις επηρεάζονται από τις προσωπικές του επιχειρηματικές συναλλαγές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/ Ipsos.
Η δημοσκόπηση, που διήρκεσε τέσσερις ημέρες και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μισοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν πως ο Τραμπ επιτρέπει οι αποφάσεις του να επηρεάζονται από τα προσωπικά επιχειρηματικά του συμφέροντα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος στην προεκλογική του εκστρατεία το 2016 είχε δεσμευθεί να πατάξει τη διαφθορά στην Ουάσινγκτον.
Ο Τραμπ κέρδισε περισσότερα από 1,4 δισεκ. δολάρια πέρυσι από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειάς του που σχετίζονταν με τα κρυπτονομίσματα.
Το 63% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ανάρμοστο τόσο ο πρόεδρος όσο και η οικογένειά του να έχουν ωφεληθεί με αυτόν τον τρόπο, έναντι του 32% που είχε αντίθετη άποψη. Εξάλλου περίπου τρεις στους 10 Ρεπουμπλικάνους χαρακτήρισαν τις επιχειρηματικές συναλλαγές ανάρμοστες.
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση, ιδίως ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του Νοεμβρίου που θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα έχει τον έλεγχο του Κογκρέσου τα επόμενα δύο χρόνια. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση Τραμπ έχει υποσχεθεί να ερευνήσει τη διαφθορά στις πολιτείες που κυβερνώνται από Δημοκρατικούς.
Ο Ρεπουμπλικάνος επιμένει ότι δεν εμπλέκεται στις οικογενειακές επιχειρήσεις αφότου επέστρεψε στην προεδρία, ενώ και ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τις καταγγελίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, εξηγώντας ότι ανεξάρτητα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διαχειρίζονται τις επενδύσεις του Τραμπ.
«Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άννα Κέλι. «Ο πρόεδρος ενεργεί μόνο με βάση το συμφέρον του αμερικανικού λαού».
Όμως ειδικοί στον κώδικα δεοντολογίας των προέδρων έχουν χαρακτηρίσει πρωτοφανή την κατάσταση.
«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Ακόμη και η πρώτη κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε τόσα πολύπλοκα επιχειρηματικά συμφέροντα όσο η δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Πέιντερ, κορυφαίος δικηγόρος αρμόδιος για θέματα δεοντολογίας που συμβούλευε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο.
Το 69% των Αμερικανών - περιλαμβανομένων των δύο τρίτων των ανεξάρτητων ψηφοφόρων και 9 στους 10 Δημοκρατικούς - δήλωσε ότι πιστεύει πως τα προσωπικά επιχειρηματικά συμφέροντα του Τραμπ επηρεάζουν τις αποφάσεις του ως προέδρου.
Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί είναι διχασμένοι αναφορικά με το αν η διαφθορά είναι χειρότερη επί προεδρίας Τραμπ σε σχέση με το παρελθόν: Μεγάλο μέρος των Δημοκρατικών πιστεύει ότι υπάρχει περισσότερη διαφθορά, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι είναι διχασμένοι σχεδόν στη μέση, με το 56% να εκτιμά ότι η διαφθορά είναι τουλάχιστον σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.
Οι Αμερικανοί δηλώνουν ότι η διαφθορά είναι εκτεταμένη σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης, με 4 στους 10 Δημοκρατικούς να λένε ότι είναι εξαιρετικά οργισμένοι με τη διαφθορά, σε σύγκριση με έναν στους τέσσερις Ρεπουμπλικάνους.
Όταν ρωτήθηκαν ποιο κόμμα είναι πιο διεφθαρμένο, το 49% απάντησε οι Ρεπουμπλικάνοι και το 41% οι Δημοκρατικοί.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ασθενής θα μπορεί να χορηγεί ο ίδιος στον εαυτό του μια θανατηφόρα ουσία, παρουσία επαγγελματία υγείας
Εκτός λειτουργίας επτά από τα δέκα μεγαλύτερα κέντρα logistics της Wildberries
53 εκατομμύρια δολάρια θα καταβάλει το πανεπιστήμιο
Οι κάτοικοι δέχονται συχνά επιθέσεις από αρκούδες αν και οι θάνατοι είναι σχετικά σπάνιοι
Οι Δημοκρατικοί επιμένουν να τονίζουν τη διαφθορά στην κυβέρνηση
Σε κρίσιμη κατάσταση η ανήλικη κόρη της οικογένειας
Περιγράφεται από τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ως «ο νόμος της μπούρκας»
Δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη NASA
Το αρχείο με την ονομασία «Experiments P» - Σχεδόν 250 γυναίκες πιστεύουν ότι έπεσαν θύματα του Κριστιάν Νεγκρ
Πρώτη μεγάλη εσωτερική πρόκληση για τον Ζελένσκι
Η συμφωνία της τελευταίας στιγμής και οι δύσκολες διαπραγματεύσεις που έπονται
Καταγράφει τις επιθέσεις με το κινητό του
Φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν τις επόμενες ώρες
Χωρίς αεράμυνα μεγάλες ουκρανικές πόλεις
Ποιος κερδίζει όταν κοιτάζουμε το νύχι αντί για την είδηση;
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Η Κύπρος και η Βουλγαρία συγκαταλέγονται μεταξύ των πιθανών στόχων ιρανικών αντιποίνων»
Τι αναφέρει η αστυνομική έκθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.