- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ταϊλάνδη: Ο έφηβος «είχε ξεκάθαρα σχεδιάσει την επίθεση» - Σε κρίσιμη κατάσταση 9 από τους τραυματίες
«Ενδιαφερόταν για το FBI και τα όπλα»
Μακελειό σε σχολείο στην Ταϊλάνδη: Σκότωσε 7 άτομα και αυτοκτόνησε - Οι πρώτες εκτιμήσεις των αρχών για το σοκαριστικό έγκλημα και η κρίσιμη μάχη τραυματιών στο νοσοκομείο
Νεκρός είναι ο 14χρονος δράστης του μακελειού σε σχολείο στην Ταϊλάνδη. Ο έφηβος, αφού σκότωσε τους παππούδες του, πήγε με πιστόλι σε σχολείο κοντά στην Μπανγκόκ, όπου σκότωσε πέντε άτομα. Την ίδια ώρα, 9 από τους συνολικά 30 που τραυματίσθηκαν από τα πυρά του δράστη, ο οποίος έστρεψε στη συνέχεια το όπλο του στον εαυτό του, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο πρωθυπουργός Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ είπε σε δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει για τον έλεγχο των όπλων με τον αρχηγό της αστυνομίας της χώρας. Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμα ότι ο έφηβος είχε «ξεκάθαρα σχεδιάσει» την επίθεσή του. «Η αστυνομία ανέκρινε τον στενό φίλο του, ο οποίος δήλωσε ότι ο ύποπτος δεχόταν πίεση» στο σχολείο, πρόσθεσε ο Ανουτίν, ο οποίος μετέβη στον τόπο της επίθεσης, στην επαρχία Νονθαμπούρι, βόρεια της πρωτεύουσας Μπανγκόκ.
«Άκουσα πολλούς πυροβολισμούς, πολύ δυνατούς, ο ένοπλος έμοιαζε να βρίσκεται στον όροφο ακριβώς από πάνω. Μπορούσα να ακούσω ακόμα και τους κάλυκες να πέφτουν στο πάτωμα», είπε μια μαθήτρια, η Παουαρίσα Μεϊλίσα. «Φοβόμουν πως θα πεθάνω και δεν θα μπορέσω να εκπληρώσω τα όνειρά μου», πρόσθεσε μιλώντας μπροστά από το λύκειο Ντεμπσιρίν, στην επαρχία Νονθαμπούρι, βόρεια της Μπανγκόκ.
Ταϊλάνδη: «Ενδιαφερόταν για το FBI και για τα όπλα, παρενοχλούνταν από πολλούς άλλους μαθητές»
Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εικονίζεται ο δράστης που φοράει μωβ σχολική στολή και μια χιαστί μαύρη τσάντα, ενώ κάλυκες φαίνονται στο έδαφος. «Ήταν ένα διαταραγμένο παιδί. Φίλοι μου, που τον γνώριζαν, έλεγαν ότι ενδιαφερόταν για το FBI και για τα όπλα και ότι παρενοχλούνταν από πολλούς άλλους μαθητές», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πουρίν Χουμτσόο, 17 ετών, αφού ξέφυγε παραλίγο από τις σφαίρες. «Όταν τον είδα να στρέφει το όπλο του πάνω μου, σκέφτηκα ότι έμοιαζε πολύ επαγγελματίας, σαν να εκπαιδευόταν για καιρό», πρόσθεσε ο νεαρός.
Η αστυνομία έκανε λόγο για 23 τραυματίες, χωρίς να κάνει γνωστή τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Δεκαπέντε μαθητές τραυματίσθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, είπε ο Ταϊλανδός υφυπουργός Εσωτερικών Πολάπι Σουβουντσβί, μιλώντας στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Thai PBS.
«Είδα χιλιάδες μαθητές να τρέχουν προς τα έξω. Μερικοί δεν φορούσαν καν παπούτσια», αφηγήθηκε ο Θονγκτσάι Θανακάτ, οδηγός μοτοσικλέτας-ταξί που εργάζεται εδώ και μια εικοσαριά χρόνια έξω από το σχολικό συγκρότημα. «Είδα το πτώμα ενός μαθητή που είχε πληγεί από σφαίρα στο κεφάλι», πρόσθεσε. «Είναι αληθινά θλιβερό».
Δέκα εκατομμύρια πυροβόλα όπλα στην Ταϊλάνδη
«Είναι ένα τρομερό επεισόδιο. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ», είχε δηλώσει νωρίτερα ο ταϊλανδός πρωθυπουργός Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ, ο οποίος έκανε δηλώσεις από την έδρα της κυβέρνησης και το απόγευμα επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας. «Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την κατοχή πυροβόλων όπλων», πρόσθεσε.
Η Ταϊλάνδη έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά οπλοκατοχής μεταξύ των χωρών της περιοχής, καθώς υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στη χώρα περίπου 10 εκατομμύρια όπλα, ένα για κάθε επτά κατοίκους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιχείρηση στη Χοντέιντα
Όπως ανέφερε, διυλιστήρια κλείνουν σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, αποδίδοντας την ευθύνη στους Δημοκρατικούς
Τι είπε ο γιος του πρώην ηγέτη της χώρας για την μητριά του που παραμένει έγκλειστη σε φυλακή της Νέας Υόρκης
H συγκεκριμένη ομάδα ψηφοφόρων τον είχε στηρίξει το 2024
Η 50χρονη Κρίστα Πάικ είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία 19χρονης
Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του προβλήματος
Επίσκεψη του αμερικανού ΥΠΕΞ στην Αθήνα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου
Οι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για εργαστηριακό ατύχημα
Οι πολιτικοί κίνδυνοι προστίθενται στις πιέσεις
Εξετάζεται αναβολή ενός έτους των κανόνων για το μεθάνιο στις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου
Θα αναλύει θέματα πολιτικής επικαιρότητας
Πίεση στο κοινό νόμισμα από τις οικονομικές αναταράξεις στη Γαλλία και τις πρόωρες εκλογές στην Ισπανία
Προβλήματα στις φλέβες της είχαν προκαλέσει ανησυχίες ότι η διαδικασία θα ήταν επικίνδυνη και ενδεχομένως απάνθρωπη
Στέγαση, μετανάστευση και διαφθορά στο επίκεντρο
Απαγόρευση συγκεντρώσεων και αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο κέντρο
Ο κόσμος αναζητά δικαιοσύνη για την επιζώσα βιασμού του πανεπιστημίου, δίνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητας και της ζωής του
Είναι η πρώτη φορά που Ιταλίδα πολιτικός ζητά να καταχωρηθεί η φωνή της ως «ασπίδα» από ψευδείς αναπαραγωγές
Ο συνολικός χαμένος χρόνος που καταγράφεταιξεπερνούσε τις 134 ώρες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.