- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο άνδρας που εκσφενδονίστηκε από βίσωνα στο Γέλοουστοουν: «Το χειρότερο ήταν η προσγείωση»
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
Ο βίσωνας τον πέταξε 2,5 μέτρα ψηλά – Η στιγμή που καταγράφηκε σε βίντεο
Ένας 65χρονος παππούς βρέθηκε περίπου 2,5 μέτρα στον αέρα όταν δέχτηκε επίθεση από βίσωνα στο Εθνικό Πάρκο Γέλοουστοουν, την ώρα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον εγγονό του. Ο Καρλ Άισομ-ΜακΝτάνιελ τραυματίστηκε σοβαρά στο περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε στις 10 Ιουλίου στο κάμπινγκ Μπριτζ Μπέι, κοντά στη λίμνη Γέλοουστοουν στο Γουαϊόμινγκ.
Ο 65χρονος υπέστη κάταγμα στο ισχίο σε αρκετά σημεία και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μοντάνα. Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου, παραδέχθηκε ότι το ίδιο το χτύπημα από τον βίσωνα δεν ήταν το πιο επώδυνο μέρος της επίθεσης. «Δεν απέκτησα μελανιές επειδή με εκτόξευσε στον αέρα. Το πρόβλημα ήταν η προσγείωση», ανέφερε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κατάληξη θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερη, καθώς ο βίσωνας θα μπορούσε να τον ποδοπατήσει ή να τον τραυματίσει με τα κέρατά του ενώ βρισκόταν στο έδαφος.
«Διάλεξε εμένα ως στόχο»
Ο Άισομ-ΜακΝτάνιελ είχε βγει για έναν περίπατο μετά το δείπνο μαζί με τον εγγονό του, όταν συνάντησαν το ζώο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, ο βίσωνας δεν φαινόταν αρχικά επιθετικός. Η συμπεριφορά του, όμως, άλλαξε απότομα.
«Δεν έδειχνε επιθετικός μέχρι που διάλεξε έναν στόχο. Και αυτός ο στόχος ήμουν εγώ», είπε. Ο 65χρονος προσπάθησε να απομακρύνει τον εγγονό του από την πορεία του ζώου. Ο βίσωνας συνέχισε να πλησιάζει και τελικά τον χτύπησε με τέτοια δύναμη ώστε τον εκτόξευσε στον αέρα.
Η στιγμή της επίθεσης σε βίντεο
Το περιστατικό καταγράφηκε από τον επαγγελματία φωτογράφο Μάικ ΜακΛάουντ, ο οποίος βρισκόταν για κάμπινγκ στην περιοχή.
Ο ΜακΛάουντ, πρώην φωτογράφος του αμερικανικού στρατού, έσπευσε να βοηθήσει, φοβούμενος ότι το ζώο θα επέστρεφε για να χτυπήσει ξανά τον άνδρα, που βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος.
Μαζί με άλλους επισκέπτες κατάφεραν να απομακρύνουν τον βίσωνα, ενώ παράλληλα κάλεσαν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και πρόσφεραν βοήθεια στον τραυματία. Όπως ανέφερε ο φωτογράφος, ο 65χρονος πονούσε έντονα, κυρίως στο ισχίο και στο πόδι πάνω στο οποίο προσγειώθηκε.
Ο ΜακΛάουντ τόνισε ότι ο άνδρας και ο εγγονός του είχαν κρατήσει απόσταση και δεν προκάλεσαν το ζώο. «Έκαναν τα πάντα σωστά. Οι άνθρωποι επισκέπτονται το εθνικό πάρκο επειδή είναι άγριο και έχει κινδύνους. Αυτό είναι μέρος του τιμήματος», δήλωσε.
Το ζώο είχε ήδη επιτεθεί σε άλλους επισκέπτες
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μια ομάδα παιδιών που φωτογράφιζαν από απόσταση.
Σύμφωνα με τον φωτογράφο, το ζώο ήταν εμφανώς αναστατωμένο και ορμούσε προς κάθε κατεύθυνση. Η επίθεση στον Άισομ-ΜακΝτάνιελ ήταν η δεύτερη που καταγράφηκε στο Γέλοουστοουν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Νωρίτερα, ένα 12χρονο παιδί είχε τραυματιστεί από βίσωνα κοντά στην περιοχή Μαντ Βολκέινο.
Τα αρσενικά ζώα μπορεί να ζυγίζουν έως και 900 κιλά και αναπτύσσουν ταχύτητα που ξεπερνά τα 55 χιλιόμετρα την ώρα. Οι υπεύθυνοι του πάρκου προειδοποιούν ότι την περίοδο του ζευγαρώματος μπορεί να εμφανίζουν αυξημένη επιθετικότητα.
Οι επισκέπτες καλούνται να παραμένουν σε απόσταση τουλάχιστον 23 μέτρων και να μην πλησιάζουν τα ζώα για φωτογραφίες, ακόμη κι όταν αυτά δείχνουν ήρεμα.
Πηγή: USA Today
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eνώ η σύγκρουση έχει πλέον μπει στον έβδομο μήνα
Παραμένουν στη φυλακή των ΗΠΑ
Όσα δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο
Toν έχουν καταγγείλει η θετή κόρη του, η σύζυγός του, η πεθερά του, η κουνιάδα του και μία φίλη του ζευγαριού
Η υπηρεσία θα συνδέεται με το Facebook και το Instagram
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.