- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εκλογές στο Ισραήλ - Στις 27 Οκτωβρίου η κρίσιμη ημερομηνία
Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εξασφάλιση πλειοψηφίας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη
Οι βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ θα διεξαχθούν στις 27 Οκτωβρίου
Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθούν στις 27 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το κοινοβούλιο.
Η ψηφοφορία αυτή, η πρώτη που θα διεξαχθεί στο Ισραήλ μετά τη χωρίς προηγούμενο επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, θεωρείται ευρέως δημοψήφισμα για την ηγεσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η ημερομηνία των επόμενων εκλογών ήταν ήδη καθορισμένη για τις 27 Οκτωβρίου βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας, όμως συζητούνταν επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν νωρίτερα.
Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η εξασφάλιση μιας πλειοψηφίας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη τόσο για την παράταξη του Νετανιάχου όσο και για την αντιπολίτευση. Οι ισραηλινοί κυβερνητικοί συνασπισμοί αποτελούνται συνήθως από αρκετά κόμματα.
Ο πρώην αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Γκάντι Άιζενκοτ έχει αναδειχθεί, μήνες πριν από τις εκλογές, ως ο κύριος αντίπαλος του απερχόμενου πρωθυπουργού.
Το νέο κεντρώο κόμμα του Άιζενκοτ, το Γιασάρ! (εβραϊκή λέξη που σημαίνει ευθεία, έντιμα) κερδίζει γρήγορα δημοτικότητα και σε πρόσφατη δημοσκόπηση πήρε μάλιστα την πρώτη θέση από το δεξιό κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου.
Ο Άιζενκοτ, 66 ετών, υπηρέτησε ως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων από το 2015 ως το 2019 και στη συνέχεια μπήκε στην πολιτική. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Χάιφα και θεωρείται ειδικός στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Γιός Μαροκινών, γεννήθηκε στην Τιβεριάδα, στο βόρειο Ισραήλ. Είναι πατέρας πέντε παιδιών και ένας γιος του και δύο ανιψιοί του σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Γάζα. Το Γερμανικό Πρακτορείο σημειώνει πως, σε αντίθεση, ο γιός του Νετανιάχου, ο Γιαΐρ, ζει στο εξωτερικό αφότου άρχισε ο πόλεμος τον Οκτώβριο 2023 και δεν υπηρέτησε σε μάχιμη μονάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν στοχευμένη επίθεση» λένε οι αρχές
Η 20ή Οκτωβρίου υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν τα αξιόπιστα στατιστικά δεδομένα στην παγκόσμια πρόοδο
Τι συνέβη το Σαββατοκύριακο και ποια τα μέτρα που λαμβάνονται
Τέλος εποχής μετά από 43 χρόνια
«Αν με άκουγε, θα είχε υπάρξει συμφωνία με τη Ρωσία εδώ και πολύ καιρό», τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα μέτρα επιβάλλονται μετά τα επεισόδια και τις λεηλασίες που σημειώθηκαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων
«Εσύ είσαι ο άνθρωπος που θέλω στο πλευρό μου, Μπίμπι», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νέο πλήγμα στο Vision 2030, το φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικού μετασχηματισμού του βασιλείου
Η οικογένειά της επιβεβαίωσε ότι πέθανε στο νοσοκομείο έχοντας κοντά της τους αγαπημένους της
Γιατί οι φωτιές αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες
Ο πρώην ταξιτζής, Πολ Μακένζι αυτοανακηρύχθηκε πάστορας και ίδρυσε τη Διεθνή Εκκλησία της Χαρμόσυνης Είδησης
Οχυρώνονται» τα καταστήματα της πολυτελούς Βία Μοντεναπολεόνε
Η παρέμβαση για τις εκλογές
Οι εταιρείες μεταπώλησης αναζητούν τις ύποπτες αγγελίες
Η 68χρονη δημοσιογράφος κάλυψε επί δεκαετίες πολέμους και κρίσεις σε όλο τον κόσμο
Από τον σχολιαστή του CNN μέχρι την πρώην παρουσιάστρια του Fox
2.400 συλλήψεις, απαγορεύσεις κυκλοφορίας και φόβοι για νέα επεισόδια
Δορυφορικές εικόνες είχαν αναζωπυρώσει τις ελπίδες για τον εντοπισμό του Lockheed Electra
Η εταιρεία απειλείται με πρόστιμο 200.000 δολαρίων την ημέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.