- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Οι Παριζιάνες έβαλαν στη θέση του τον...αρχηγό του looksmaxxing
Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του
Οι Παριζιάνες είπαν ένα ηχηρό «όχι» στον influencer της manosphere Κλάβικουλαρ
Μια απρόσμενη μορφή... γαλλικής εθνικής υπερηφάνειας προκάλεσε η επίσκεψη του Αμερικανού influencer του «looksmaxxing» Μπρέιντεν Έρικ Πίτερς, γνωστού στο διαδίκτυο ως «Κλάβικουλαρ», στο Παρίσι.
Ο 20χρονος streamer από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος έχει αποκτήσει δημοτικότητα μέσα από το περιβάλλον της λεγόμενης «manosphere» και του «looksmaxxing», ταξίδεψε στη γαλλική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μουσικής, μεταδίδοντας ζωντανά τις προσπάθειές του να γνωρίσει γυναίκες στους δρόμους της πόλης.
Το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν ήταν αυτό που περίμενε. Οι περισσότερες γυναίκες που προσέγγισε είτε τον αγνόησαν είτε απέρριψαν ευγενικά τις προσπάθειές του για συζήτηση. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αντιδράσεις κυμάνθηκαν από αμηχανία μέχρι εμφανή αδιαφορία, ενώ πολλές από τις γυναίκες δεν γνώριζαν καν ποιος ήταν.
Η στάση αυτή έγινε αμέσως θέμα στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης και στα social media. Από τη συντηρητική εφημερίδα Le Figaro έως την αριστερή L'Humanité, τα σχόλια ήταν σχεδόν ομόφωνα υπέρ των Παριζιάνων γυναικών που δεν εντυπωσιάστηκαν από τον νεαρό influencer.
Ο Πίτερς έχει γίνει γνωστός στις ΗΠΑ προωθώντας το «looksmaxxing», μια διαδικτυακή τάση που υποστηρίζει ότι η φυσική εμφάνιση μπορεί να βελτιωθεί μέσω εξαντλητικής γυμναστικής, περιποίησης, αισθητικών επεμβάσεων και άλλων αμφιλεγόμενων πρακτικών. Ο ίδιος έχει ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί τεστοστερόνη, ενώ στο παρελθόν έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αναρτήσεις και βίντεό του.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι, προσπάθησε να πείσει γυναίκες να τον συνοδεύσουν σε βραδινές εξόδους, όμως οι περισσότερες αρνήθηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τις γυναίκες που τον απέρριψαν «λεσβίες», ενώ σε αναρτήσεις του περιέγραψε το Παρίσι ως «γκέτο» και «μη ασφαλή πόλη».
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Ο Μανουέλ Μπομπάρ, συντονιστής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία, κατηγόρησε τον influencer ότι απάντησε στην απόρριψη με σεξιστικό και ρατσιστικό λόγο.
Παρά τις επιθέσεις του, ο ίδιος φάνηκε αργότερα να αναγνωρίζει ότι η προσέγγισή του δεν λειτούργησε. Σε ανάρτησή του παραδέχθηκε ότι χρειάζεται να γίνει «πιο ενδιαφέρων» ώστε να μπορεί να διατηρεί καλύτερες συζητήσεις, ενώ σε άλλη ανάρτηση υποστήριξε ότι ήταν «απόλυτα ευγενικός» απέναντι στις γυναίκες που προσέγγισε.
«Λατρεύω τις γυναίκες του Παρισιού. Είναι κομψές και ευγενικές», έγραψε, επιχειρώντας να μετριάσει τις εντυπώσεις.
Αν και η αποστολή του να εντυπωσιάσει τις Παριζιάνες δεν στέφθηκε με επιτυχία, το ταξίδι του είχε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα: από σχεδόν άγνωστος στη Γαλλία, βρέθηκε ξαφνικά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αποκτώντας νέα προβολή και ακόμη περισσότερη διαδικτυακή προσοχή.
Πηγή: The Times
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίθεση σημειώθηκε 2.500 χλμ. από το μέτωπο του πολέμου
«Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη», λέει ο δικηγόρος της
Πέθαναν με τον ίδιο τρόπο που είχε πεθάνει και η μητέρα τους
Η έξωσή της είχε πυροδοτήσει μαζικές διαδηλώσεις
Και οι δύο δηλώνουν αθώοι - Τον Ιούνιο του 2027 η δίκη
Η Νάλα Όμπρι κατέθεσε δήλωση στο δικαστήριο υπέρ της μητέρας της
Σχεδόν 1 στους 5 εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι τεχνικές εργασίες θα πρέπει να αντικατασταθεί. Οι επιπτώσεις είναι ήδη εμφανείς.
Υποδοχή ηρώων για το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου, μετά από περίπου 300 ημέρες στη θάλασσα
Τι αναφέρει έκθεση ανεξάρτητου ιατροδικαστή
Οικο-λαϊκισμός «Καρπούζι», αντιαμερικανισμός και ανοιχτές πόρτες
Χιλιάδες πιτσιρικάδων υψώνουν τη φωνή. Άτεχνα ίσως, χωρίς σχέδιο ασφαλώς. Αλλά είναι μια κραυγή αυτογνωσίας και ένα σύνθημα συσπείρωσης.
Ο κίνδυνος εστιάζεται σε εγκαταστάσεις που υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Εδώ και καιρό η Γαλλία δίνει την εικόνα μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας, όπου κάθε μεταρρύθμιση μοιάζει αδύνατη
Τι θα γίνει με το υλικό που κατασχέθηκε
Μετά τις καταγγελίες ο μουσικός παραγωγός μεταφέρθηκε στην απομόνωση
Τι συμβολίζει το έργο
H 87χρονη πέθανε λίγες μέρες πριν επιστρέψει ξανά στο σπίτι της
«Παίζουν με τις ζωές μας», δηλώνουν, κατηγορώντας την για ανεπαρκή αξιολόγηση και διαχείριση κινδύνου
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα πέθανε από «πνευμονία άγνωστης αιτιολογίας»
Η υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.