- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εντυπωσιακή λήψη: Ο Πύργος του Άιφελ χτυπήθηκε από κεραυνό - Γιατί δεν υπέστη ζημιές
Το διάσημο μνημείο πλήττεται από πέντε έως και δέκα κεραυνούς κάθε χρόνο
Εντυπωσιακή λήψη: Ο Πύργος του Άιφελ χτυπήθηκε από κεραυνό - Γιατί δεν υπέστη ζημιές
Απότομη αλλαγή καιρού σημειώθηκε στη Γαλλία. Από εκεί που για τρεις ημέρες καταγραφήκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, το βράδυ της Κυριακής ισχυρή καταιγίδα έπληξε και το Παρίσι.
Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral στα social media ένα εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει τη στιγμή κατά την οποία κεραυνός χτυπά τον Πύργο του Άιφελ. Η εκτυφλωτική λάμψη που προκλήθηκε από την εκκένωση φώτισε το εμβληματικό μνημείο της γαλλικής πρωτεύουσας, προκαλώντας θαυμασμό αλλά και ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης ζημιών στην κατασκευή. Οι ειδικοί, πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας ότι ο Πύργος είναι ειδικά σχεδιασμένος ώστε να αντέχει τέτοια φυσικά φαινόμενα.
Η προστασία του Πύργου βασίζεται σε ένα προηγμένο αντικεραυνικό σύστημα, το οποίο διοχετεύει με ασφάλεια το ηλεκτρικό φορτίο στο έδαφος. Η λειτουργία του στηρίζεται στην αρχή του κλωβού Faraday, σύμφωνα με την οποία το ρεύμα διαχέεται στον μεταλλικό σκελετό της κατασκευής και καταλήγει στο έδαφος, χωρίς να διαπερνά τους ανθρώπους που βρίσκονται στο εσωτερικό της.
Επιπλέον, ειδικά συστήματα προστασίας από υπερτάσεις διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία των ανελκυστήρων, του φωτισμού, του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και των υπόλοιπων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ένα μεμονωμένο χτύπημα κεραυνού σπάνια δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο σε περιπτώσεις έντονων καταιγίδων ή ισχυρών ανέμων οι αρμόδιες αρχές μπορεί να προχωρήσουν προληπτικά σε προσωρινό κλείσιμο τμημάτων του μνημείου.
Εκτιμάται ότι το διάσημο μνημείο πλήττεται από πέντε έως και δέκα κεραυνούς κάθε χρόνο, χωρίς αυτό να προκαλεί σοβαρές φθορές ή να επηρεάζει τη στατική του επάρκεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Σύμφωνα με τον νόμο, οι αρχές αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε μετανάστες, μόνο αν θεωρηθούν «δημόσιο βάρος»
Ο Ζακ Μορέτι προφυλακίστηκε ενώ είναι άγνωστο αν η Τζέσικα Μορέτι έχει πάρει εξιτήριο
Οι πρώτες ώρες αιχμαλωσίας του διαβόητου ναρκοβαρόνου
Κατά την ελεύθερη πτώση ο 31χρονος ανέπτυξε ταχύτητα που έφτασε τα 500 χλμ/ώρα
Ο γηραιότερος εν ενεργεία μονάρχης στην Ευρώπη πάσχει από αιμολυτική αναιμία
Οι άνεμοι σπρώχνουν τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές
Ο ιρανικός ενεργειακός τομέας έχει πληγεί σκληρά από την αρχή του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Σίγουρη η Ουάσιγκτον ότι ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
Μία καθημερινή σκηνή σε ένα ασυνήθιστο μέρος
Σαν έφηβος φαίνεται να συμπεριφέρεται τελευταία ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά
Τα πλήγματα αυτά έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια
Βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του
Προειδοποιεί για 300.000 νέους Ρώσους στρατιώτες
Όλα τα μέλη της Βουλής και το ένα τρίτο των γερουσιαστών θα διεκδικήσουν επανεκλογή τον Νοέμβριο
O πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ αρνήθηκε την «κακή συμφωνία» για το εμπόριο που προτάθηκε από την Ουάσινγκτον
Αν και άντεξε στον χρόνο, το Giant’s Causeway κινδυνεύει από τα «κύματα» των επισκεπτών
Τρεις ώρες οι γονείς προσπαθούσαν να πείσουν τον νεαρό να μην αυτοκτονήσει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.