- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
25 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ - Ο μεγαλύτερος αριθμός από τον Απριλίο
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν
Ορμούζ: Η κυκλοφορία των εμπορικών πλοίων στο υψηλότερο σημείο από τα μέσα του Απριλίου
Συνολικά 25 εμπορικά πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ χθες μετά την υπογραφή της προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, αριθμός πέντε φορές μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των δέκα πρώτων ημερών του Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας της AXSMarine.
Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός διελεύσεων που καταγράφεται σε μία και μόνη ημέρα μετά τις 28 διελεύσεις που είχαν καταγραφεί στις 18 Απριλίου, όταν είχε ανοιχτεί ένα σύντομης διάρκειας «παράθυρο» για την επανάληψη της κυκλοφορίας των πλοίων στον θαλάσσιο δίαυλο που οδηγεί από τον Κόλπο στα διεθνή ύδατα της Θάλασσας του Ομάν και σήμερα πλέον τελεί υπό τον de facto έλεγχο του Ιράν.
Η αύξηση τη κυκλοφορίας που παρατηρήθηκε χθες συμπίπτει με την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη την Τετάρτη. Ωστόσο έκτοτε, οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές που είχαν προγραμματισθεί για σήμερα στην Ελβετία και θα ήταν το σημείο εκκίνησης της περιόδου των 60 ημερών για την διευθέτηση του ζητήματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αναβλήθηκαν επ' αόριστον.
Η αύξηση της κυκλοφορίας των πλοίων στο Ορμούζ συνοδεύθηκε από την μεγαλύτερη διατάραξη των σημάτων AIS (Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης) που έχει διαπιστώσει η AXSMarine στον Κόλπο από την έναρξη του πολέμου, στις 28 Φεβρουαρίου. Περισσότερα από 200 εμπορικά πλοία επηρεάστηκαν ταυτοχρόνως χθες από «spoofing ή ανώμαλη συμπεριφορά του AIS», σύμφωνα με ανάρτηση της AXSMarine στο Χ.
«Οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης στο Στενό θα συνεχισθούν και οι πλοιοκτήτες καλούνται να επιδείξουν σύνεση μέχρι οι ασφαλιστές να αποκαταστήσουν τους κανονικούς όρους κάλυψης», αναφέρεται επίσης στην ανάρτηση της AXSMarine.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.