- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βιετνάμ: Η αστυνομία έσωσε εκατοντάδες γάτες που προορίζονταν για σφαγή και κατανάλωση
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
Βιετνάμ: Η αστυνομία έσωσε εκατοντάδες γάτες που προορίζονταν για σφαγή και κατανάλωση
Περισσότερες από 400 γάτες που προορίζονταν για σφαγή διασώθηκαν στο Βιετνάμ, μετά από επιχείρηση των αρχών που οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος κλοπής κατοικιδίων, σύμφωνα με ανακοίνωση φιλοζωικής οργάνωσης.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα ατόμων, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν σε οργανωμένο δίκτυο που ειδικευόταν στην κλοπή και διακίνηση γατών. Κατά τις εφόδους σε εγκαταστάσεις στην επαρχία Τάι Νιν και στην Πόλη Χο Τσι Μινχ εντοπίστηκαν περισσότερες από 400 ζωντανές γάτες, ενώ κατασχέθηκαν και περίπου 80 νεκρά ζώα που διατηρούνταν σε πάγο. Σε ξεχωριστή επιχείρηση εντοπίστηκαν ακόμη 21 γάτες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από αυξημένες καταγγελίες για κλοπές κατοικιδίων στην Πόλη Χο Τσι Μινχ. Οι ύποπτοι φέρονται να παγίδευαν και να συγκέντρωναν γάτες από διάφορες περιοχές του νότιου Βιετνάμ τα τελευταία τρία χρόνια, μεταφέροντάς τες σε χώρους προσωρινής κράτησης πριν τις πουλήσουν σε εμπόρους.
Η οργάνωση Humane World for Animals ανακοίνωσε ότι περίπου 40 γάτες έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους, αν και αρκετές δεν κατάφεραν να επιβιώσουν εξαιτίας των συνθηκών κράτησής τους.
Η κατανάλωση κρέατος γάτας και σκύλου παραμένει νόμιμη στο Βιετνάμ, υπό την προϋπόθεση ότι οι έμποροι διαθέτουν άδειες που πιστοποιούν την προέλευση των ζώων. Ωστόσο, φιλοζωικές οργανώσεις εκτιμούν ότι κάθε χρόνο περίπου ένα εκατομμύριο γάτες και πέντε εκατομμύρια σκύλοι συλλαμβάνονται, κλέβονται ή διακινούνται για κατανάλωση στη χώρα.
Η έρευνα των αρχών συνεχίζεται, ενώ η αστυνομία κάλεσε πολίτες που πιστεύουν ότι έχουν χάσει κατοικίδιά τους να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την ταυτοποίηση των ζώων που διασώθηκαν.
Πηγή: BBC
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εφαρμογή μέτρων ναυτικού αποκλεισμού κατά του Ιράν
Ξεκίνησε για τον Βόρειο Πόλο, όλα ανατράπηκαν, δεν το έβαλε κάτω, δε σταμάτησε και απλώς άλλαξε πορεία
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.