- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαλδίβες: Στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες από τη «σπηλιά του θανάτου»
Μαζί τους βρισκόταν και ο εκπαιδευτής καταδύσεων Τζιανλούκα Μπενεντέτι
Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους δύτες στις Μαλδίβες
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από τη θαλάσσια σπηλιά στις Μαλδίβες όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άνθρωποι κατά τη διάρκεια αποστολής κατάδυσης.
Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από τον οργανισμό DAN Europe και αποτυπώνουν το εσωτερικό του συστήματος σπηλαίων Devana Kandu, γνωστού και ως «shark cave», σε βάθος περίπου 160 ποδιών.
Στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους πέντε Ιταλοί δύτες που συμμετείχαν σε ερευνητική αποστολή, ανάμεσά τους η καθηγήτρια οικολογίας Μόνικα Μοντεφαλκόνε, η κόρη της Τζόρτζια Σομμακάλ, η ερευνήτρια Μιούριελ Οντενίνο και ο θαλάσσιος βιολόγος Φεντερίκο Γκουαλτιέρι.
Μαζί τους βρισκόταν και ο εκπαιδευτής καταδύσεων Τζιανλούκα Μπενεντέτι, του οποίου η σορός εντοπίστηκε λίγες ημέρες νωρίτερα.
Το έκτο θύμα της υπόθεσης ήταν ο διασώστης των ενόπλων δυνάμεων των Μαλδίβων Μοχάμεντ Μαχουντί, ο οποίος πέθανε από νόσο αποσυμπίεσης κατά τη διάρκεια επιχείρησης ανάσυρσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της La Repubblica, οι επαγγελματίες δύτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντόπισαν τις σορούς μέσα σε αδιέξοδο διάδρομο του σπηλαίου.
Ο επικεφαλής της αποστολής εξήγησε ότι κοντά στην είσοδο υπάρχει μεγάλος φωτεινός θάλαμος με αμμώδη πυθμένα, από τον οποίο ξεκινούν δύο παρόμοιοι διάδρομοι.
Ο ένας οδηγεί βαθύτερα στο σύστημα, ενώ ο δεύτερος είναι μικρός και καταλήγει σε αδιέξοδο, γεγονός που φαίνεται πως μπέρδεψε τους δύτες.
«Αν συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι σε λάθος πέρασμα και έχεις περιορισμένο αέρα, ο πανικός έρχεται πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Metro / DAN Europe
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγγενείς περιμένουν ένα σημάδι ζωής - Τουλάχιστον 359 οι νεκροί
Εκλάπησαν προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών
Βίντεο καταγράφει άνδρες να αφαιρούν τιμαλφή από νεκρή γυναίκα μέσα στις λάσπες
Τα αναγκαία μέτρα αποτελούν ευθύνη των κρατιδίων, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς
Είχε πέσει σε σχισμή του πάγου το 1963 και το είχε εγκαταλείψει για να σωθεί
Yπήρξε φυγάς για 16 χρόνια
O σεισμός, το σπάσιμο του φράγματος και η φονική πλημμύρα
Στροφή σε έναν απρόσμενο σύμμαχο για τους αλιείς
Οι Αρχές είχαν καλύψει τα κτίρια με προστατευτικά καλύμματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή
Σε δίνη σκανδάλων η βασιλική οικογένεια της χώρας
Τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε τρόφιμα και στέγαση
«Για μία εξαιρετικά γρήγορη και επαγγελματική επιχείρηση», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του μουσείου
Νέα επίθεση της Άγκυρας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά
Ο χάρτης της «Mocro Maffia» από την Αμβέρσα μέχρι τον Πειραιά
«Μέσα σε 5 λεπτά διαλύθηκαν όλα»
Δραματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.