- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Σκάνδαλο τηλεργασίας στη Βρετανία: Υπάλληλοι έκαναν login από πάρκινγκ και γύριζαν σπίτι
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση
Βρετανικό Δημόσιο: Χιλιάδες υπάλληλοι δεν έχουν πατήσει γραφείο εδώ και χρόνια
Σοβαρές καταγγελίες για κατάχρηση της τηλεργασίας στη Βρετανία φέρνει στο φως έρευνα της Telegraph, σύμφωνα με την οποία δημόσιοι υπάλληλοι φέρονται να δηλώνουν ψευδώς παρουσία στα γραφεία ενώ στην πραγματικότητα εργάζονται από το σπίτι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη Βρετανία, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάλληλοι συνδέονταν στο Wi-Fi του γραφείου από κοντινά πάρκινγκ και στη συνέχεια επέστρεφαν σπίτι, πρακτική που φέρεται να έχει αποκτήσει μέχρι και εσωτερικό όνομα στις υπηρεσίες: «drive-by login».
Καταγγελίες προέρχονται κυρίως από υπηρεσίες όπως η HM Revenue and Customs και το Κτηματολόγιο της Βρετανίας, όπου εργαζόμενοι και whistleblowers υποστηρίζουν ότι πολλοί υπάλληλοι αποφεύγουν συστηματικά τη φυσική παρουσία στα γραφεία παρά τους κανόνες που προβλέπουν τουλάχιστον τρεις ημέρες παρουσίας την εβδομάδα.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η Telegraph, περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι της HMRC δεν είχαν εμφανιστεί στο γραφείο για διάστημα άνω των έξι μηνών, ενώ κάποιοι φέρονται να απουσίαζαν για περισσότερο από δύο χρόνια.
Αντίστοιχα προβλήματα καταγράφονται και στο βρετανικό Κτηματολόγιο, όπου εκατοντάδες υπάλληλοι φέρονται να μην έχουν πατήσει στο γραφείο για μήνες ή και χρόνια.
Η υπόθεση έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, με στελέχη των Συντηρητικών και του κόμματος Reform UK να ζητούν άμεση έρευνα για την παραγωγικότητα και τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.
Ο πρώην υπουργός Τζέικομπ Ρις-Μογκ δήλωσε ότι ήταν εξαρχής αντίθετος με τη μαζική τηλεργασία στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι «η παραγωγικότητα κατέρρευσε».
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και μαρτυρίες εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες αρκετοί υπάλληλοι εμφανίζονται στο γραφείο μόνο για λίγες ώρες ή αξιοποιούν την τηλεργασία για προσωπικές δουλειές μέσα στη μέρα.
Ένας εργαζόμενος στο υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εργασία από το σπίτι «ενθαρρύνει τη χαλαρότητα», καθώς «κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σε ελέγξει».
Η βρετανική κυβέρνηση απάντησε ότι η υποχρεωτική παρουσία στα γραφεία στο 60% του χρόνου παραμένει επίσημη πολιτική και ότι τα στοιχεία αφορούν μικρό ποσοστό υπαλλήλων, περιλαμβάνοντας επίσης άτομα σε άδειες ασθενείας ή ειδικές ρυθμίσεις εργασίας.
Πηγή: The Telegraph
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Αιφνιδίασε τους πελάτες στο Ρέντμπεργκ στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή μετά την άνοδό του στον θρόνο
Αφορμή για τις διαδηλώσεις ήταν η έξωση της 87χρονης Μαρικάρμεν από το διαμέρισμά της
Ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών
Μόνο η διπλωματία μπορεί να οδηγήσει σε μια διευθέτηση της κρίσης, τονίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα δύο ζώα θα περάσουν τα επόμενα δέκα χρόνια σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ατλάντα
Eκατοντάδες διαδηλωτές καταγγέλλουν την έξωση της 87χρονης
Η αστυνομία έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση «μείζον περιστατικό»
«Αυτό που είναι νόμιμο δεν είναι απαραίτητα ηθικό», δήλωσε ο ποντίφικας από τη Λούρδη
H ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού μπροστά σε άδεια έδρανα εν όψει των εκλογών στο Ισραήλ
Στο πλευρό της 87χρονης γυναίκας διαδηλωτές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.