- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ για Μαγιάρ: «Θα κάνει καλή δουλειά» - Αποστασιοποιείται από τον ηττημένο Όρμπαν
Ο Αμερικανός πρόεδρος εγκαταλείπει τον πρώην σύμμαχό του μετά την εκλογική συντριβή
Ουγγαρία: Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ο Πέτερ Μαγιάρ είναι «καλός άνθρωπος», παίρνοντας αποστάσεις από τον Βίκτορ Όρμπαν παρά την προεκλογική του στήριξη.
Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη σε διεθνείς αναλυτές, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να πάρει αποστάσεις από τον Βίκτορ Όρμπαν αμέσως μετά την ήττα του στην Ουγγαρία.
Μιλώντας στον δημοσιογράφο του ABC News, Τζόναθαν Καρλ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον νέο πρωθυπουργό, Πέτερ Μαγιάρ.
«Νομίζω ότι ο νέος άνθρωπος θα κάνει καλή δουλειά – είναι καλός άνθρωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters. Μάλιστα, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη δική του εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας: «Δεν ήμουν και τόσο αναμεμειγμένος σε αυτή την αναμέτρηση», προσθέτοντας απλώς ότι «ο Βίκτορ είναι καλός άνθρωπος».
Η δήλωση αυτή περί «μη εμπλοκής» έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα γεγονότα, καθώς ο Τραμπ είχε προχωρήσει σε πολλαπλές δημόσιες στηρίξεις του Όρμπαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο πρόεδρος Τραμπ είχε μάλιστα στείλει τον αντιπρόεδρό του, Τζέι Ντι Βανς, στη Βουδαπέστη λίγες μέρες πριν από τις κάλπες για να ενισχύσει την υποψηφιότητα Όρμπαν.
Πολλοί σχολιαστές περίμεναν ότι ο Τραμπ θα απομακρυνθεί από τον Όρμπαν για να αποφύγει τη σύνδεση με έναν «ηττημένο», όμως η ταχύτητα με την οποία έγινε η στροφή προς τον Μαγιάρ ήταν απρόσμενη. Από την πλευρά του, ο Πέτερ Μαγιάρ φάνηκε να απολαμβάνει τα εγκωμιαστικά σχόλια, αναδημοσιεύοντας τις δηλώσεις Τραμπ στους δικούς του λογαριασμούς στα social media.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συμφωνίες αυτές δυσκολεύονται να εξελιχθούν σε μόνιμες λύσεις
Ειχε λάβει υπόσχεση αμοιβής ύψους περίπου 25.000 ευρώ
Δυνάμεις της Αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδροβόλα για να διαλύσουν τα πλήθη
Οι διαμαρτυρίες αναμένεται να επεκταθούν και στα νότια της χώρας
Φόβοι για περαιτέρω διασπορά του ιού στην περιοχή
Το σκοτεινό παρελθόν του Ζερόμ Μπαρελά που συνελήφθη και οι τρεις καταγγελίες για βιασμό
Τα θύματα βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους, σύμφωνα με τις Αρχές
Διέσχισαν τη στρατηγική θαλάσσια δίοδο με κλειστούς πομπούς
Στο πλευρό της ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Εικόνες καταστροφής από το σημείο της σύγκρουσης με την νταλίκα
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.