Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
Με αφορμή τον πόλεμο στο Ιράν, οι ειδικοί αναλύουν τις πολύπλευρες διαστάσεις της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή και τις γεωπολιτικές της επιπτώσεις. Ο Δημήτρης Κούρκουλας, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και πρώην πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνδέει την κρίση με τη γενικευμένη αποσταθεροποίηση του διεθνούς συστήματος, υπογραμμίζοντας πως η περιοχή λειτουργεί ως καύσιμο για ευρύτερες εντάσεις. Ο Πλάμεν Τόντσεφ, επικεφαλής του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, φωτίζει τον ρόλο του Ιράν στις σχέσεις του με την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία, επισημαίνοντας πως αυτές οι συμμαχίες αναμορφώνουν τις ισορροπίες στην Ευρασία και δείχνουν την μετατόπιση προς έναν πιο πολυπολικό κόσμο. Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Κώστας Υφαντής εστιάζει στις αλλαγές μετά την επίθεση στο Ιράν και στις πιθανές ασύμμετρες εξελίξεις στον πόλεμο. Η Ινώ Αφεντούλη, ειδική σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ και επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Γεωπολιτικής και Διπλωματίας, αναλύει τη στρατηγική σημασία για την Ελλάδα και τη Δύση, ενώ ο αρθρογράφος και αναλυτής Γιάννης Κουτσομύτης σκιαγραφεί την κλιμάκωση του πολέμου και τις επιδράσεις στις διεθνείς ισορροπίες. Τέλος, η γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ, Έλενα Λαζάρου, εξετάζει πώς η κρίση επηρεάζει την Ευρώπη, καλώντας για αναθεώρηση των πολιτικών και των συμμαχιών σε έναν ρευστό γεωστρατηγικό χάρτη.
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Σιροπιαστά και σοκολατένιες πάστες στα καλύτερα sweet spots της πόλης
Οι εξομολογήσεις του στην ATHENS VOICE και η πολύπλευρη διαδρομή του σε ένα μεγάλο αφιέρωμα
Δείπνο μέσα σε bubbles, το πιο μικρό Ταϊλανδέζικο της πόλης και ένα ξεχωριστό τατουατζίδικο
Τα μοσχοβολιστά στέκια με τις πιο λαχταριστές βιτρίνες
10 συγγραφείς γράφουν στην ATHENS VOICE για το αναπόφευκτο γήρας. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ηλικιακό ρατσισμό και τη γήρανση σε επιμέλεια Εύας Στάμου.
Tο ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό, η μετάβαση όμως πρέπει να ξεκινήσει άμεσα