- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα συνοδεύσουν πλοία στα Στενά του Ορμούζ, αν χρειαστεί
«Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος
Οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και τα νέα χτυπήματα στο Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε συνέντυξή του στο Fox News ότι οι ΗΠΑ θα συνοδεύσουν πλοία προκειμένου να διασχίσουν τα Στενά του Ορμούζ, αν χρειαστεί.
Ο Ντόναλντ Τραμπ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον θα πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας». Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στα δεξαμενόπλοια που περνούν από το στρατηγικής σημασίας Στενά του Ορμούζ, ο Τραμπ απάντησε: «Θα το κάναμε αν χρειαζόταν, αλλά, ξέρετε, ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά. Θα δούμε τι θα συμβεί».
Ιράν: Οι επιθέσεις κατά πλοίων στα Στενά του Oρμούζ μέχρι σήμερα
Περί τα είκοσι εμπορικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ ή πέριξ αυτού έχουν δεχθεί επίθεση από τη έναρξη του ντε φάκτο αποκλεισμού του από τους Φρουρούς της Επανάστασης σε αντίποινα για τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν. Τα μισά περιστατικά αφορούν τάνκερ τα οποία, σε κανονικές συνθήκες διαπλέουν σε μεγάλους αριθμούς τα Στενά του Ορμούζ από όπου διέρχεται το 20% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που διακινείται δια θαλάσσης παγκοσμίως.
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης μέχρι τις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής υπηρεσίας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO, τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organisation, IMO) και τις ιρανικές αρχές. Επτά από αυτά έστειλαν ειδοποίηση στην UKMTO, η οποία τηρεί επικαιροποιημένο κατάλογο περιστατικών στην περιοχή του Κόλπου: τα Skylight, MKD Vyom, Hercules Star, Ocean Electra, Stena Imperative, Libra Trader, Sonangol Namibe.
Οι Φρουροί της Επανάστασης έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με drone κατά άλλων τριών τάνκερ κατονομάζοντάς τα ως Athe Nova, Prima και Louis P. Τα στοιχεία αυτά δεν έχουν διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.Οι επιθέσεις έχουν διακόψει τελείως την κυκλοφορία στο Στενό του Ορμούζ.
Τέσσερα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, τρία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ένα ρυμουλκό, ένα γεωτρητικό πλοίο και ένα φορτηγό πλοίο έχουν επίσης αναφέρει στην UKMTO εκρήξεις, πλήγματα ή ύποπτες δραστηριότητες στην περιοχή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση 14 σημείων που διαβίβασε μέσω του Πακιστάν το Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες
18χρονη κατηγορεί τον influencer που έχει γίνει γνωστός ως πρόσωπο της τάσης «looksmaxxing»
Συμφώνησε στην 3η κατά σειρά αύξηση των ποσοστώσεων παραγωγής
Ο αλγόριθμος που «έτρεξαν» επιστήμονες και οι αντιδράσεις
Σκληρές εικόνες στο βίντεο ντοκουμέντο από το έγκλημα
Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη νέα ειρηνευτική πρόταση
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της για τα potty party
Οι χώρες παρατήρησαν για πρώτη φορά νέα αμερικανικά οπλικά συστήματα σε δράση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το Μπαχρέιν, το Ιράκ, το Κουβέιτ και η Συρία είχαν προηγουμένως άρει παρόμοιους περιορισμούς στους δικούς τους εναέριους χώρους
H κατάσταση της υγείας της έχει επιδεινωθεί σοβαρά, αναφέρει το ίδρυμά της
Τι σημαίνει μια «παγωμένη σύγκρουση» στη Μέση Ανατολή
Λιποθύμησε έπειτα από μέρες επικίνδυνα υψηλής πίεσης και έντονης ναυτίας
Στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα η κηδεία του
Η ιστορία πίσω από τη θρυλική φωτογραφία
Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και υψηλών τιμών πετρελαίου
Πόσο μεγάλες είναι οι στρατιωτικές βάσεις και τι κάνουν
Ο εισαγγελέας Νέιθαν Χόχμαν ισχυρίστηκε ότι ο Μπερκ σκότωσε τη 14χρονη Ρίβας στις 23 Απριλίου 2025
Η σπάνια περίπτωση που άλλαξε τη ζωή δύο γυναικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.