- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Κύπριος ΥΠΕΞ: Από τον Λίβανο απογειώθηκαν τα drones που στοχοποίησαν τις βρετανικές βάσεις
O κ. Κόμπος επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την προέλευση των drones
«Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποτελεί στόχο των επιθέσεων που συνδέονται με την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή» είχε δηλώσει ο κ. Κόμπος και σε συνέντευξή το στο Sky News
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Κόμπος αποκάλυψε ότι τα drone με εκρηκτικά που κατευθύνθηκαν τις προηγούμενες μέρες προς βρετανικές στρατιωτικές βάσεις στο νησί εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.
«Αυτή τη στιγμή είναι γεγονός ότι πρέπει να κοιτάμε προς το λιβανέζικο μέτωπο», δήλωσε ο υπουργός στον Guardian επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά την προέλευση των drone.
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα από την ευρύτερη κατεύθυνση των βορειοανατολικών περιοχών. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί... πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα συστήματα που υπάρχουν καλύπτουν όλες τις πιθανότητες απειλής», πρόσθεσε.
Κύπριοι αξιωματούχοι, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι βρετανικές βάσεις και όχι Κυπριακή Δημοκρατία, ήταν ο στόχος ύστερα από την έναρξη της επίθεσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ιράν.
Η αποκάλυψη έγινε ενώ μια ευρωπαϊκή αρμάδα και μέσα αεράμυνας έχουν σπεύσει στο κράτος μέλος της ΕΕ σχηματίζοντας έναν πρωτοφανές κλοιό ασφαλείας. Καθοριστική είναι η συμβολή της Ελλάδας η οποία έστειλε τις φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» καθώς και τέσσερα F-16, ενώ πολεμικά πλοία στέλνουν Γαλλία και Ιταλία. Παράλληλα η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο αποστολής F-16 στα Κατεχόμενα σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Η βάση της RAF στο Ακρωτήρι είναι η κύρια προωθημένη βάση του Ηνωμένου Βασιλείου για υπερπόντιες επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και θεωρείται ευρέως ως το σημαντικότερο κομμάτι εδάφους που διατήρησε η Βρετανία το 1960, όταν διατήρησε το 3% της έκτασης του νησιού με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία της.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.