- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρεμλίνο: Χωρίς ημερομηνία ο επόμενος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων, επιφυλάξεις για τη Γαλλία και περιορισμένη πρόοδος στο Αμπού Ντάμπι
Το Κρεμλίνο βλέπει πιθανές συνομιλίες, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα και με χαμηλές προσδοκίες
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία για τον επόμενο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σύντομα. Ρωσία, Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στο Αμπού Ντάμπι σε δεύτερο γύρο τριμερών συνομιλιών. Παρά την απουσία ουσιαστικής πολιτικής προόδου, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή 314 αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη από τον Οκτώβριο.
Περιορισμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες- μικρές προσδοκίες από μια παρέμβαση της Γαλλίας
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι δεν οδήγησαν σε κάποια σημαντική εξέλιξη στο διπλωματικό επίπεδο. Η ανταλλαγή αιχμαλώτων αποτέλεσε το μοναδικό απτό αποτέλεσμα, σε μια περίοδο όπου οι στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις παραμένουν υψηλές. Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι δεν διαπιστώνει προς το παρόν σαφή επιθυμία από τη Γαλλία για επανάληψη του διαλόγου στο υψηλότερο επίπεδο, παρά τις πρόσφατες επαφές μεταξύ Μόσχας και Παρισιού.
Οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν είχαν συνομιλήσει για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2025, στην πρώτη τους επικοινωνία μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος απέστειλε στη Μόσχα τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας του, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι επαφές αυτές μπορούν, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση, να οδηγήσουν γρήγορα σε αποκατάσταση του διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο. Πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής η ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει σαφή ένδειξη σχετικής πρόθεσης από το Παρίσι, παρά τις δηλώσεις Μακρόν περί ανάγκης βελτίωσης των σχέσεων.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε τέλος ότι η πλήρης υποβάθμιση των διμερών σχέσεων είναι «παράλογη, αντιπαραγωγική και επιβλαβής για όλα τα μέρη», τονίζοντας πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ του διαλόγου για την επίλυση προβλημάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω σύγκρουσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.