Κοσμος

Μινεάπολη: Επίθεση με σύριγγα δέχτηκε η βουλευτής των Δημοκρατικών, Ιλχάν Ομάρ - Βίντεο

Οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι το υγρό είχε μια όξινη μυρωδιά, ενώ ο δράστης συνελήφθη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επίθεση δέχτηκε η βουλευτής των Δημοκρατικών, Ιλχάν Ομάρ
H βουλευτής των Δημοκρατικών, Ιλχάν Ομάρ © Αssociated Press

Η Ιλχάν Ομάρ, η οποία έφτασε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας σε ηλικία 12 ετών αποτελεί εδώ και καιρό πολιτικό στόχο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Η βουλευτής των Δημοκρατικών Ιλχάν Ομάρ ψεκάστηκε με μια άγνωστη ουσία από έναν άνδρα με σύριγγα την Τρίτη, κατά την πρώτη της δημόσια συνεδρίαση της χρονιάς στη Μινεάπολη, κατά την οποία ζήτησε την «οριστική» κατάργηση της ICE και την παραίτηση της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κρίστι Νόεμ.

Man tackled after spraying substance on Ilhan Omar at Minneapolis town hall

Η Ιλχάν Ομάρ δεν πρόλαβε να ξεκινήσει την ομιλία της, όταν ένας άνδρας από το ακροατήριο σηκώθηκε και άρχισε να φωνάζει κρατώντας μια ένεση, ενώ την ψέκασε με άγνωστο υγρό. Οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι το υγρό είχε μια όξινη μυρωδιά, ενώ ο δράστης ακινητοποιήθηκε αμέσως από έναν φύλακα ασφαλείας, σύμφωνα με τον Giardian.

Κάποιοι, όπως το μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Μινεάπολης, ΛαΤρίσα Βέταου, παρακάλεσαν την Ομάρ να τελειώσει νωρίς την ομιλία της έτσι ώστε να δεχτεί τις πρώτες βοήθειας. Η Ομάρ αρνήθηκε να σταματήσει λέγοντας: «δέκα λεπτά, σας παρακαλώ... σας παρακαλώ μην τους αφήσετε να κάνουν το σόου τους», είπε στην ομάδα ασφαλείας.

Αφού ο δράστης ακινητοποιήθηκε, ακούστηκαν χειροκροτήματα από την αίθουσα καθώς τον έβγαζαν έξω. «Η πραγματικότητα που δεν καταλαβαίνουν άνθρωποι σαν αυτόν τον άσχημο άντρα είναι ότι είμαστε δυνατοί στη Μινεσότα. Έμαθα σε νεαρή ηλικία ότι δεν ενδίδεις σε απειλές», είπε η βουλευτής.

Man sprays Rep. Ilhan Omar with unknown substance

Ο άντρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή της κομητείας Χένεπιν για επίθεση τρίτου βαθμού, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής στο σημείο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μινεάπολης, Τρέβορ Φόλκε. Τα αρχεία της φυλακής ταυτοποίησαν τον άντρα ως τον Άντονι Τζέιμς Καζμιέρτσακ, 55 ετών.

Καθώς έφευγε από το δημαρχείο, η Ομάρ είπε στους δημοσιογράφους: «Έχω επιβιώσει από πόλεμο. Και σίγουρα θα επιβιώσω από εκφοβισμό και οτιδήποτε νομίζουν ότι μπορούν να μου ρίξουν αυτοί οι άνθρωποι, επειδή είμαι έτσι φτιαγμένη».

Αργότερα δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν καλά, προσθέτοντας: «Δεν αφήνω τους νταήδες να κερδίσουν. Είμαι ευγνώμων στους απίστευτους ψηφοφόρους μου που συσπειρώθηκαν γύρω μου».

Η Ομάρ συγκαταλέγεται στο κύμα Δημοκρατικών πολιτικών που αντέδρασαν με οργή στον πυροβολισμό του 37χρονου νοσοκόμου Άλεξ Πρέτι το Σάββατο, τον δεύτερο θανατηφόρο πυροβολισμό ενός Αμερικανού πολίτη από την ICE στη Μινεάπολη.

Οι θανατηφόροι πυροβολισμοί έχουν οδηγήσει σε εκκλήσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους για την παραίτηση της Νόεμ.

Ilhan Omar Speaks To Reporter After Being Attacked By Man Who Sprayed Unknown Liquid At Her

Η Ομάρ, η οποία έφτασε στις ΗΠΑ ως πρόσφυγας σε ηλικία 12 ετών και έγινε πολίτης πριν από περισσότερα από 25 χρόνια αποτελεί εδώ και καιρό πολιτικό στόχο του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος είχε ζητήσει σε μια ανάρτηση στο δίκτυό του Truth Social να «απελαθεί πίσω στη Σομαλία».

Τον περασμένο μήνα, η Ομάρ δήλωσε στον Guardian ότι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν δεν έλαβε σχεδόν καμία απειλή θανάτου. «Τώρα έχουν επανέλθει και έτσι υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της προεδρίας [Τραμπ] και της πολιτικής βίας που βλέπουμε και του πολιτικού κινδύνου που αισθάνονται πολλά μέλη του Κογκρέσου και αιρετοί σε όλη τη χώρα», είπε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY