- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Γαλλία: Την απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών, ζητά ο Μακρόν
Σε ισχύ τα νέα μέτρα μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο
Η κίνηση της Γαλλίας εντάσσεται σε μια παγκόσμια «τάση» περιορισμού της πρόσβασης των παιδιών από τα social media
Η Γαλλία είναι έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της Αυστραλίας, σχετικά με την απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι θέλει η απαγόρευση, που θα συμπεριλαμβάνει πλατφόρμες όπως το Snapchat, το Instagram και το Tiktok, να τεθεί σε ισχύ μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο.
Η κίνηση της Γαλλίας εντάσσεται σε μια παγκόσμια «τάση» περιορισμού της πρόσβασης των παιδιών από τα social media, η οποία προκλήθηκε από τις αυξανόμενες ενδείξεις για τη βλάβη που μπορούν να προκαλέσουν στην ψυχική υγεία των νέων.
«Δεν μπορούμε να αφήσουμε την ψυχική και συναισθηματική υγεία των παιδιών μας στα χέρια ανθρώπων των οποίων ο μόνος τους σκοπός είναι να βγάλουν χρήματα από αυτά», είχε δηλώσει ο Μακρόν τον περασμένο μήνα.
Σύμφωνα με το BBC, η κρατική ρυθμιστική αρχή για τα ΜΜΕ θα καταρτίσει έναν κατάλογο με τα κοινωνικά δίκτυα που θεωρούνται επιβλαβή. Αυτά θα απαγορεύονται ρητά για άτομα κάτω των 15 ετών. Την ίδια στιγμή, θα δημιουργηθεί και ένας ξεχωριστός κατάλογος με ιστότοπους που θεωρούνται λιγότερο επιβλαβείς, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος στους νέους, αλλά μόνο με τη ρητή έγκριση των γονέων. Στο νομοσχέδιο θα συμπεριλαμβάνεται και η απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα λύκεια, η οποία ήδη ισχύει για τα δημοτικά και τα γυμνάσια.
Εάν το νομοσχέδιο ψηφιστεί, η Γαλλία θα πρέπει να συμφωνήσει να συμπεριλάβει και έναν μηχανισμό επαλήθευσης της ηλικίας.
Η Δανία, η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιρλανδία εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αυστραλίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πανεπιστήμιο αλλάζει πορεία μετά τον θάνατό του
Η εβδομάδα που έδειξε μέχρι πού φτάνει η δύναμή του
Στο Μαλιμπού, άνοιξε καταβόθρα κοντά στο σπίτι του Νίκολας Κέιτζ
Η ένταση κορυφώθηκε μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να ανανεώσει τη θητεία του προέδρου
Η ηλικιωμένη γυναίκα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το διαμέρισμα όπου ζούσε για 71 χρόνια
Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη μεταξύ τους συνάντηση στη Νέα Υόρκη
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητά να παρέμβει στη δικαστική προσφυγή κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Συγκινημένη η κόρη του Μαρίνα στην τελετή
Η κυβέρνηση Μελόνι εγκρίνει νέα μέτρα για την ένταξη και την ασφάλεια στα σχολεία
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου στη Μέση Ανατολή
Η ελευθερία, η ισότητα των φύλων και η αυτονομία του ανθρώπου απέναντι στη θεοκρατική εξουσία
Η δύσκολη μετάβαση στο Γυμνάσιο
«Γύρνα πίσω στο Μαρόκο», του φώναζαν
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Πινγκ Πινγκ και Φου Σουάνγκ είναι οι νέοι «πρεσβευτές» της Κίνας
Σφοδρή επίθεση στην Τουρκία και το Κατάρ
Ο ανιψιός της απολύθηκε απομακρύνθηκε από την θέση του επικεφαλής ασφάλειας των ακινήτων της
Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τοπικούς αξιωματούχους για αμέλεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.