- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο Χάντερ Μπάιντεν μίλησε για «γαμ… αποτυχίες» ασκώντας δριμεία κριτική στον πατέρα του
Ο γιος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο podcast «The Shawn Ryan Show»
Ο Χάντερ Μπάιντεν χαρακτήρισε τη μεταναστευτική πολιτική και την αποχώρηση από το Αφγανιστάν ως «καταστροφικές αποτυχίες»
Ο Χάντερ Μπάιντεν άσκησε δημόσια κριτική κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του, Τζο Μπάιντεν, σε μια συνέντευξη διάρκειας 5,5 ωρών που παραχώρησε στο podcast «The Shawn Ryan Show».
Στη συνέντευξη, ο Χάντερ Μπάιντεν αναγνώρισε ότι η μεταναστευτική πολιτική και ο τρόπος αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν υπήρξαν «καταστροφικές αποτυχίες».
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο 55χρονος Μπάιντεν δήλωσε ότι «χρειαζόμαστε ζωντανή μετανάστευση», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «δεν θέλουμε μετανάστες που έρχονται παράνομα, εξαντλώντας τους πόρους μας και μπαίνοντας σε προτεραιότητα έναντι ανθρώπων που είναι πραγματικοί, κυριολεκτικά ήρωες και ακόμη αναρρώνουν από 20 ή 21 χρόνια ατελείωτου πολέμου — ή οποιουδήποτε άλλου στην κοινωνία μας».
My interview with Hunter Biden is out now. Before casting judgment, I encourage everyone to watch the full episode. I’ve said it before—I’m open to hearing from all sides. I don’t agree with everything Hunter says, and he doesn’t agree with everything I say either, but that’s not… pic.twitter.com/nsMS87hUu7
— Shawn Ryan (@ShawnRyan762) December 23, 2025
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος είχε εξασφαλίσει συμφωνία με Ρεπουμπλικανούς για τη στήριξη εκτεταμένου νομοσχεδίου για τα σύνορα, το οποίο είχαν διαπραγματευτεί οι γερουσιαστές Τζέιμς Λάνκφορντ, Κίρστεν Σίνεμα και Κρις Μέρφι. Όπως είπε, «έξι μήνες πριν από τις εκλογές του 2024, ο Ντόναλντ Τραμπ παρενέβη και είπε στους Ρεπουμπλικανούς ότι θα στρεφόταν εναντίον οποιουδήποτε ψήφιζε το νομοσχέδιο, γιατί είμαστε εθισμένοι στο πρόβλημα».
Την ώρα που ο Λευκός Οίκος επέμενε ότι απαιτούνται νομοθετικές παρεμβάσεις για την ασφάλεια των συνόρων, ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Χάντερ Μπάιντεν, βασίστηκε κατά τη διάρκεια των θητειών του σε εκτελεστικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε και για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, χαρακτηρίζοντάς τη «προφανή γαμ… αποτυχία». «Νομίζω ότι υπήρχε καλύτερος τρόπος να γίνει. Μπορώ να ρίξω την ευθύνη στους στρατηγούς ή σε άλλους για τον τρόπο που έγινε, αλλά — και ο πατέρας μου το γνώριζε πάντα — η τελική ευθύνη είναι δική του», ανέφερε.
Η βεβιασμένη αποχώρηση σημαδεύτηκε από την επίθεση αυτοκτονίας του ISIS-K στο αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι της Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 13 Αμερικανοί στρατιωτικοί που επιχειρούσαν να διεκπεραιώσουν την απομάκρυνση Αφγανών που διέφευγαν από τους Ταλιμπάν.
Ο Χάντερ Μπάιντεν διευκρίνισε ότι «η αποχώρηση από το Αφγανιστάν ήταν η σωστή απόφαση», συμφωνώντας ωστόσο με τον παρουσιαστή Σον Ράιαν όταν εκείνος είπε πως «δεν αντέχει τον τρόπο που έγινε». «Καταλαβαίνω την οργή σου γι’ αυτό», απάντησε, προσθέτοντας ότι ο πατέρας του θεωρούσε πως «20 χρόνια ήταν αρκετά και ότι δεν ήταν προς το συμφέρον κανενός στις Ηνωμένες Πολιτείες να παραμείνουν εκεί».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν δήλωσε πως προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει
Οι τοπικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Το ζευγάρι βρέθηκε στο Στάδιο Σαν Σίρο, στο Μιλάνο
Αν και ο πρώην υπουργός δεν κατηγορείται για κάτι συγκεκριμένο, το όνομά του αναφέρεται 673 φορές
Διαμαρτυρία κατά της αποψίλωσης δασών για να φτιαχτούν οι ολυμπιακές υποδομές
Κάλεσμα προς Ρωσία για νέες συνομιλίες την ερχόμενη εβδομάδα
Από πολυβιταμίνες και καλλυντικά μέχρι σαμπουάν των 500 δολαρίων
Ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του φοβούνται ότι η παρουσία τους στην Βουλή των Αντιπροσώπων θα καταλήξει σε «δίκη-παρωδία»
Οι αρχές αποκλείουν για την ώρα την εγκληματική ενέργεια
Ήδη άρχισαν να ακούγονται σενάρια διαδοχής για τον πρωθυπουργό Στάρμερ
Τεχεράνη και Ουάσινγκτον συμφώνησαν στη διεξαγωγή δεύτερου γύρου συνομιλιών
Έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις για το ιδιωτικό νησί
Οι δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου
Τα καθεστώτα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και το Trabant 601
Ένα τραπεζάκι «φώτιζε» τις επαφές που επεδίωκε με τις πιο διάσημες προσωπικότητες του πλανήτη
Με αφορμή την ταινία «The Taj Story»
Δεν προκύπτει ένδειξη πάντως ότι πραγματοποιήθηκε ποτέ συνάντηση μεταξύ των δύο
Πλημμύρες άνω των δύο μέτρων, χιλιάδες εκκενώσεις και προειδοποίηση για νέα καταιγίδα «Μάρτα»
Πατέρας και ο γιος είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ νόμιμα ως αιτούντες άσυλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.