- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Θρήνος για τον 13χρονο σέρφερ στο νησί Λα Ρεϋνιόν
Έπεσε θύμα καρχαρία ενώ έκανε σερφ με φίλους μόλις 15 μέτρα από την ακτή
Καρχαρίας κατασπάραξε 13χρονο σέρφερ στο νησί Λα Ρεϋνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς έκανε σερφ με φίλους του σε απόσταση 15 περίπου μέτρων από την ακτή. Ωστόσο, το κολύμπι απαγορεύεται στην εν λόγω περιοχή εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου από καρχαρίες.
Ο Έλιο Κανέστρι, ανερχόμενο αστέρι του σέρφινγκ, δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία και έπεσε από τη σανίδα του, Στη συνέχεια ο καρχαρίας τον τράβηξε στα βαθιά ξεσχίζοντας ολόκληρη τη δεξιά πλευρά του σώματός τους. Οι διασώστες επενέβησαν αμέσως και τον μετέφεραν στην ακτή. Δεν μπόρεσαν, όμως, παρά να επιβεβαιώσουν τον θάνατό του.

Πρόκειται για την δέκατη έκτη επίθεση καρχαρία στην περιοχή από το 2011 και την έβδομη θανατηφόρα. Η τελευταία επίθεση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου όταν μία 22χρονη λουόμενη κατασπαράχθηκε από καρχαρία ενώ βρισκόταν σε απόσταση 5 μέτρων από την ακτή.
«Συνήθως λέω στα παιδιά να προσέχουν, ότι απαγορεύεται και ότι είναι επικίνδυνο, αλλά δεν ακούν», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής. «Άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν γύρω μου. Και κατάλαβα αμέσως», είπε μία μητέρα που βρισκόταν στην παραλία με τα παιδιά της.
Άνθρωποι που ήταν μάρτυρες της επίθεσης, ανάμεσά τους και παιδιά, περιθάλπονται σε κατάσταση σοκ. Ο περιφερειάρχης του νησιού ύψωσε την κόκκινη σημαία σε όλες τις παραλίες της δυτικής ακτής και έδωσε εντολή για την έναρξη της διαδικασίας που ακολουθείται μετά από επιθέσεις με στοχευμένες επιχειρήσεις κατά καρχαριών στις γειτονικές περιοχές.
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία Λες Εγκρέτ για να τιμήσουν τον μικρό Έλιο Κανέστρι, ενώ ο επαγγελματίας σέρφερ Τζέρεμι Φλόρες, που έχει μεγαλώσει στο νησί, ανέβασε φωτογραφία του μικρού στο Instagram με το μήνυμα: «Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο λυπημένος και οργισμένος είμαι. Τόσο νέος!!! Σπαρακτικό γεγονός. RIP».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.