- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κέβιν Σπέισι αντιμέτωπος με νέες καταγγελίες σεξουαλικής επίθεσης από τρεις άνδρες
Ο βραβευμένος ηθοποιός επιστρέφει στο δικαστήριο το 2026, λίγες μέρες αφότου δήλωσε άστεγος
Κέβιν Σπέισι: Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός θα αντιμετωπίσει το 2026 στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αγωγές τριών ανδρών για σεξουαλική επίθεση
Ο Κέβιν Σπέισι θα επιστρέψει στο δικαστήριο το 2026 για να αντιμετωπίσει αστικές αγωγές από τρεις διαφορετικούς άνδρες, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά.
Οι άνδρες έχουν μηνύσει τον 66χρονο βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Κέβιν Σπέισι για περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν μεταξύ 2000 και 2015.
Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τον Οκτώβριο του επόμενου έτους και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Ο Σπέισι έχει αρνηθεί σθεναρά οποιαδήποτε κατηγορία και έχει ήδη απορρίψει επίσημα δύο από τις υποθέσεις, χωρίς όμως να έχει καταθέσει ακόμη υπεράσπιση για την τρίτη.
Ένας από τους κατηγόρους, ο Ρουάρι Κάνον έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα ανωνυμίας. Είχε εμφανιστεί στο ντοκιμαντέρ Spacey Unmasked και ισχυρίζεται ότι ο ηθοποιός τον παρενόχλησε σε ένα πάρτι στο θέατρο Old Vic του Λονδίνου το 2013. Ο Σπέισι έχει απορρίψει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό, χαρακτηρίζοντάς τον «γελοίο» και λέγοντας ότι «ποτέ δεν συνέβη».
Ένας δεύτερος άνδρας, γνωστός μόνο ως LNP, ισχυρίζεται ότι ο Σπέισι του «επιτέθηκε σκόπιμα» περίπου δώδεκα φορές μεταξύ 2000 και 2005. Ένας τρίτος άνδρας, καταγεγραμμένος ως GHI, υποστηρίζει ότι δέχθηκε επίθεση το 2008 στο Old Vic, όπου ο Σπέισι υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής για 11 χρόνια, μέχρι την αποχώρησή του το 2015.
Οι νέες καταγγελίες αποτελούν σοβαρό πλήγμα για τον ηθοποιό, ο οποίος προσπαθεί να επιστρέψει στη δημοσιότητα μετά την αθώωσή του από εννέα κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων το 2023.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Σπέισι προσπάθησε να κάνει επανεμφάνιση στην Κύπρο, όπου έδωσε μία παράσταση στο Parklane Luxury Collection Resort, αφού αποκάλυψε ότι ήταν «άστεγος».
Μιλώντας στην Telegraph, είπε: «Τα έξοδα τα τελευταία επτά χρόνια ήταν αστρονομικά. Είχα ελάχιστα έσοδα και τα πάντα ήταν έξοδα. Ζω σε ξενοδοχεία, σε Airbnb, πηγαίνω όπου υπάρχει δουλειά. Κυριολεκτικά δεν έχω σπίτι». Μετά από κύμα συμπαράστασης από θαυμαστές, που του πρόσφεραν ακόμη και στέγη, ο Σπέισι ανασκεύασε, διευκρινίζοντας ότι εξακολουθεί να έχει «ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του».
Σε βίντεο στο Instagram στις 23 Νοεμβρίου, είπε: «Χιλιάδες άνθρωποι επικοινώνησαν μαζί μου τις τελευταίες μέρες προσφέροντάς μου ένα μέρος να μείνω ή απλώς ρωτώντας αν είμαι καλά. Είμαι πραγματικά συγκινημένος από τη γενναιοδωρία σας. Θα ήταν παραπλανητικό να σας αφήσω να πιστεύετε ότι είμαι όντως άστεγος με την κυριολεκτική έννοια».
Πρόσθεσε: «Δουλεύω σχεδόν ασταμάτητα όλο αυτό το έτος και, γι' αυτό, έχω πολλά για να είμαι ευγνώμων». Ο Σπέισι συνέχισε λέγοντας ότι η καρδιά του είναι κοντά σε εκείνους που ζουν πραγματικά «στους δρόμους ή στα αυτοκίνητά τους».
(Με πληροφορίες Unilad)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενδεχόμενο να φτάσει έως και 200 δολάρια το βαρέλι πετρελαίου
Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά αποστολές μέσω της θαλάσσιας αυτή οδού
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση
Είναι η πρώτη φορά που η Σάρλοτ Νίκολς μιλά δημόσια για την εμπειρία της
Η Μαδρίτη τερματίζει επίσημα τη θητεία της πρέσβεως ενώ η ένταση με το Ισραήλ κλιμακώνεται
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επικοινωνούσε με το πλοίο μέσω τηλεφώνου και παρακολουθούσε τη διαδικασία μέσω βίντεο
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αλλάζει τόνο για τα πλήγματα στο Ιράν, μιλώντας για ενέργειες εκτός διεθνούς δικαίου
1:23:06.801 χρειάστηκε ο Τζορτζ Ράσελ για να ολοκληρώσει τον αγώνα στο Grand Prix της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Formula 1
«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά» είπε χαρακτηριστικά
Το 90% των ιρανικών εξαγωγών πετρελαίου περνά από εκεί
Πανηγύρι με τις φωτογραφίες του ζευγαριού
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή από τις 28 Φεβρουαρίου
Τουλάχιστον δέκα τάνκερ έχουν γίνει στόχος ή έχουν αναφέρει επίθεση από την αρχή της σύρραξης
Στάθηκε τυχερός που επέζησε από την επίθεση της 28ης Φεβρουαρίου λέει ο πρέσβης του Ιράν στην Κύπρο
Το νέο εργαλείο αποκαλείται HODIO - ένα ακρωνύμιο στα ισπανικά για το «Αποτύπωμα Μίσους και Πόλωσης»
Όταν η επιθυμία για ανατροπή γίνεται εφιάλτης
Το πέρασμα είναι αρκετά βαθύ ώστε να το διασχίζουν τα μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια αργού πετρελαίου στον κόσμο
Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ασταθής
Πώς ο πόλεμος στο Ιράν και η κρίση στη Μέση Ανατολή μπορούν να γεμίσουν τα ταμεία της Μόσχας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.