- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βρήκαν τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας 9χρονης από το 1962 σε εκκλησία στην Πενσιλβάνια
«Κλειδί» μια τρίχα στο σφιγμένο χέρι του κοριτσιού
Βρήκαν τον δράστη του βιασμού και της δολοφονίας 9χρονης από το 1962 σε εκκλησία στην Πενσιλβάνια - «Κλειδί» μια τρίχα στο σφιγμένο χέρι του κοριτσιού
Έπειτα από 62 χρόνια, οι αρχές της Πενσιλβάνια κατάφεραν να εξιχνιάσουν τον βιασμό και τη δολοφονία της 9χρονης Κάρολ Αν Ντόχερτι, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα της δεκαετίας του ’60 στις ΗΠΑ.
Οι ερευνητές κατέληξαν πως δράστης ήταν ο κατά συρροή βιαστής Γουίλιαμ Σρέιντερ, ο οποίος ήταν μόλις 20 ετών όταν επιτέθηκε στο άτυχο κορίτσι σε εξώστη της Καθολικής Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, στο Μπρίστολ. Παρότι ο Σρέιντερ θεωρούνταν για χρόνια βασικός ύποπτος, δεν υπήρχαν έως πρόσφατα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για τη σύλληψή του.
Το έγκλημα διαπράχθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1962, όταν η μικρή Κάρολ Αν πήγαινε με το ποδήλατό της στη βιβλιοθήκη για να επιστρέψει δύο βιβλία. Στη διαδρομή σταμάτησε στην εκκλησία για να προσευχηθεί, όπου ο νεαρός Σρέιντερ της επιτέθηκε, τη βίασε και τη σκότωσε μετά από άγριο ξυλοδαρμό.
Το σώμα της εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τον ίδιο της τον πατέρα. «Χάρη στις αρχές, η οικογένειά μου έμαθε επιτέλους την αλήθεια που αναζητούσε για έξι δεκαετίες. Αν και τίποτα δεν μπορεί να τη φέρει πίσω, μπορούμε τώρα να την αφήσουμε να αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε συγκινημένη η αδελφή της, Κέι Ταλάνκα.
Η υπόθεση ξεδιαλύθηκε όταν ο θετός γιος του Σρέιντερ, Ρόμπερτ Λεμπλάνκ, αποκάλυψε στις αρχές το 2024 πως πριν τον θάνατό του, το 2002, ο Σρέιντερ του είχε ομολογήσει το έγκλημα, λέγοντας ότι σκότωσε το κορίτσι για να μην τον καταγγείλει. Η ομολογία επιβεβαιώθηκε από ταυτοποίηση DNA σε τρίχα που βρέθηκε στο χέρι του θύματος.
Μετά το φονικό, ο Σρέιντερ μετακόμισε στη Λουιζιάνα, όπου συνέχισε τις εγκληματικές του πράξεις, κακοποιώντας τις θετές του κόρες και δολοφονώντας μία από αυτές το 1970 – έγκλημα για το οποίο είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.