- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φιλοκυβερνητικός όμιλος μέσων ενημέρωσης εξαγόρασε τη μεγαλύτερη ταμπλόιντ εφημερίδα της Ουγγαρίας ενόψει εκλογών
Καθώς ο Ορμπάν αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας του
Ουγγαρία: Φιλοκυβερνητικός όμιλος μέσων ενημέρωσης εξαγόρασε τη μεγαλύτερη ταμπλόιντ εφημερίδα τενόψει εκλογών
Ο όμιλος μέσων Indamedia στην Ουγγαρία στον οποίο ο επιχειρηματίας Μίκλος Βάσιλι —στενά συνδεδεμένος με την κυβέρνηση Όρμπαν— κατέχει το 50%, εξαγόρασε το εκδοτικό χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τη δημοφιλέστερη ταμπλόιντ εφημερίδα της χώρας, Blikk.
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, πραγματοποιείται λίγους μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου 2026, όπου ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν αναμένεται να αντιμετωπίσει τον νέο κεντροδεξιό σχηματισμό Tisza, ο οποίος προηγείται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης της Indamedia, Γκάμπορ Τσίγκλερ, δήλωσε ότι «μέσω της εξαγοράς της Ringier Hungary, ο όμιλος αποκτά μια επιτυχημένη εταιρεία με ισχυρή παρουσία και καθοριστικά brands στο ουγγρικό μιντιακό τοπίο».
Η Indamedia ανήκει κατά 50% στον Τσίγκλερ και κατά 50% στον Βάσιλι, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού TV2 και συμμετέχει σε μία από τις ψηφιακές πλατφόρμες που δημιούργησε ο Όρμπαν νωρίτερα φέτος για την ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας.
Ο επικεφαλής του κόμματος Tisza, Πέτερ Μάγιαρ, κατήγγειλε την εξαγορά, χαρακτηρίζοντάς την «προσπάθεια του Όρμπαν να παγιώσει τον έλεγχό του στα μέσα ενημέρωσης της Ουγγαρίας». Η κυβέρνηση δεν απάντησε στα σχετικά ερωτήματα του Reuters, ενώ και η Indamedia δεν σχολίασε.
Κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων διακυβέρνησης του Όρμπαν, η ουγγρική μιντιακή σκηνή έχει υποστεί δραστικές αλλαγές. Τα κρατικά μέσα έχουν τεθεί υπό πλήρη κυβερνητικό έλεγχο, ενώ αρκετά ιδιωτικά μέσα είτε έκλεισαν είτε εξαγοράστηκαν από επιχειρηματίες προσκείμενους στην κυβέρνηση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οργανώσεις υπέρ της δημοκρατίας έχουν κατ’ επανάληψη κατηγορήσει την κυβέρνηση Όρμπαν για περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου — κατηγορία που η Βουδαπέστη απορρίπτει.
Η Indamedia διαθέτει ήδη 18 διαδικτυακές πλατφόρμες και ενημερωτικά μέσα, ανάμεσά τους και το Index.hu, ένα από τα πιο δημοφιλή ειδησεογραφικά sites της χώρας. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας με τη Ringier Hungary δεν δημοσιοποιήθηκαν.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.