- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Φυλάκιση 29 ετών σε ακροδεξιούς για σχέδια επιθέσεων σε τζαμιά και συναγωγές
Προετοίμαζαν «φυλετικό πόλεμο» - Εξέφραζαν θαυμασμό για τον Χίτλερ
Τρεις Βρετανοί ακροδεξιοί καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε τζαμιά και συναγωγές και μιλούσαν για «φυλετικό πόλεμο».
Τρεις Βρετανοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές φυλακίστηκαν σήμερα για 29 χρόνια συνολικά αφού καταδικάστηκαν για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά και συναγωγές στο πλαίσιο ενός επερχόμενου "φυλετικού πολέμου", όπως θεωρούσαν.
Ο 25χρονος Μπρόγκαν Στιούαρτ, ο 26χρονος Μάρκο Πιτσέτου και ο 35χρονος Κρίστοφερ Ρίνγκροουζ, προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια στη Βρετανία και συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2024, είπαν οι εισαγγελείς στη δίκη τους.
Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για συγκέντρωση πληροφοριών, που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες σε κάποιον, ο οποίος προετοιμάζει τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο Ρίνγκροουζ καταδικάστηκε και για την κατασκευή ενός εξαρτήματος για τρισδιάστατα εκτυπωμένο όπλο.
Όλοι τους δήλωσαν αθώοι αλλά οι ένορκοι του δικαστηρίου του Σέφιλντ τους έκριναν ενόχους για όλες τις κατηγορίες τον Μάιο.
Ο δικαστής Τζόναθαν Κατς επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών στον Στούαρτ, ο οποίος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, διαδραμάτιζε κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση.
Στον Ρίνγκροουζ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και στον Πιτσέτου οκτώ.
Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Σάντιφορντ, στην αγόρευσή του, είπε στους ενόρκους ότι οι τρεις κατηγορούμενοι εξέφραζαν θαυμασμό για τον Χίτλερ και για δράστες διαβόητων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και μίσος για μη λευκούς ανθρώπους, κυρίως για μουσουλμάνους και μετανάστες.
"Ήταν πεποίθησή τους ότι πρέπει σύντομα να έρθει η στιγμή που θα ξεσπάσει φυλετικός πόλεμος ανάμεσα στους λευκούς και σε άλλες φυλές", είπε ο Σάντιφορντ.
Ανάμεσα στα εκατοντάδες μηνύματα που είχαν στείλει οι τρεις, περιλαμβανομένων και σε μια ομάδα στο Telegram που ονομαζόταν "Einsatz 14", οι κατηγορούμενοι συζητούσαν να εκτελέσουν τον τότε πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και να βασανίσουν ιμάμηδες.
(Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Η τραγική ιστορία της Ζεχρά Οζούμ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.