- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βρετανία: Φυλάκιση 29 ετών σε ακροδεξιούς για σχέδια επιθέσεων σε τζαμιά και συναγωγές
Προετοίμαζαν «φυλετικό πόλεμο» - Εξέφραζαν θαυμασμό για τον Χίτλερ
Τρεις Βρετανοί ακροδεξιοί καταδικάστηκαν για τρομοκρατικές ενέργειες - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε τζαμιά και συναγωγές και μιλούσαν για «φυλετικό πόλεμο».
Τρεις Βρετανοί ακροδεξιοί εξτρεμιστές φυλακίστηκαν σήμερα για 29 χρόνια συνολικά αφού καταδικάστηκαν για τον σχεδιασμό επιθέσεων σε τζαμιά και συναγωγές στο πλαίσιο ενός επερχόμενου "φυλετικού πολέμου", όπως θεωρούσαν.
Ο 25χρονος Μπρόγκαν Στιούαρτ, ο 26χρονος Μάρκο Πιτσέτου και ο 35χρονος Κρίστοφερ Ρίνγκροουζ, προετοίμαζαν τρομοκρατική ενέργεια στη Βρετανία και συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2024, είπαν οι εισαγγελείς στη δίκη τους.
Οι τρεις άνδρες καταδικάστηκαν για συγκέντρωση πληροφοριών, που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες σε κάποιον, ο οποίος προετοιμάζει τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ο Ρίνγκροουζ καταδικάστηκε και για την κατασκευή ενός εξαρτήματος για τρισδιάστατα εκτυπωμένο όπλο.
Όλοι τους δήλωσαν αθώοι αλλά οι ένορκοι του δικαστηρίου του Σέφιλντ τους έκριναν ενόχους για όλες τις κατηγορίες τον Μάιο.
Ο δικαστής Τζόναθαν Κατς επέβαλε ποινή φυλάκισης 11 ετών στον Στούαρτ, ο οποίος, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, διαδραμάτιζε κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση.
Στον Ρίνγκροουζ επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και στον Πιτσέτου οκτώ.
Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Σάντιφορντ, στην αγόρευσή του, είπε στους ενόρκους ότι οι τρεις κατηγορούμενοι εξέφραζαν θαυμασμό για τον Χίτλερ και για δράστες διαβόητων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και μίσος για μη λευκούς ανθρώπους, κυρίως για μουσουλμάνους και μετανάστες.
"Ήταν πεποίθησή τους ότι πρέπει σύντομα να έρθει η στιγμή που θα ξεσπάσει φυλετικός πόλεμος ανάμεσα στους λευκούς και σε άλλες φυλές", είπε ο Σάντιφορντ.
Ανάμεσα στα εκατοντάδες μηνύματα που είχαν στείλει οι τρεις, περιλαμβανομένων και σε μια ομάδα στο Telegram που ονομαζόταν "Einsatz 14", οι κατηγορούμενοι συζητούσαν να εκτελέσουν τον τότε πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και να βασανίσουν ιμάμηδες.
(Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, Reuters)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.