- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το YouTube θα καταβάλει 24,5 εκατ. δολάρια στον Τραμπ για την αναστολή του λογαριασμού του
Ακόμα ένας τεχνολογικός κολοσσός που ήρθε σε συμβιβασμό με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το YouTube θα καταβάλει 24,5 εκατ. δολάρια στον Τραμπ για την αναστολή του λογαριασμού του - Ακόμα ένας τεχνολογικός κολοσσός που ήρθε σε συμβιβασμό με τον Αμερικανό πρόεδρο
To YouTube συμφώνησε να καταβάλει 24,5 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει αγωγή που είχε καταθέσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2021, υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα ανέστειλε αδικαιολόγητα τον λογαριασμό του μετά τα επεισόδια της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο. Η θυγατρική της Google είναι η τελευταία σε μια σειρά τεχνολογικών κολοσσών που κατέληξαν σε πολυεκατομμυριούχες αποζημιώσεις προς τον πρώην πρόεδρο για αποφάσεις που είχαν ληφθεί εις βάρος των λογαριασμών του.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, από τα 24,5 εκατ. δολάρια της συμφωνίας τα 22 εκατ. θα κατευθυνθούν στην αποκατάσταση και συντήρηση του National Mall στην Ουάσινγκτον, αλλά και στη στήριξη της κατασκευής νέας αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο, με εκτιμώμενο κόστος περίπου 200 εκατ. δολάρια. Αντίστοιχα, τον Ιανουάριο η Meta (Facebook) είχε καταλήξει σε συμβιβασμό ύψους 25 εκατ. δολαρίων με τον Τραμπ, ενώ τον Φεβρουάριο η πλατφόρμα X (πρώην Twitter) πλήρωσε 10 εκατ. δολάρια.
Η υπόθεση κατά του YouTube είχε αρχικά κλείσει το 2023, αλλά οι δικηγόροι του Τραμπ την αναβίωσαν μετά την εκλογική του νίκη, καταθέτοντας εφέσεις για να ανατραπούν προηγούμενες απορριπτικές αποφάσεις. Η πλατφόρμα είχε αναστείλει το κανάλι του τον Ιανουάριο του 2021, κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του μετά τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ενείχαν κίνδυνο πρόκλησης βίας. Η επαναφορά του λογαριασμού του έγινε τελικά τον Μάρτιο του 2023, λίγο μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για δεύτερη θητεία.
Οι διαπραγματεύσεις με τις τεχνολογικές εταιρείες αποδόθηκαν, σύμφωνα με τον δικηγόρο και στενό συνεργάτη του Τραμπ, Τζον Κόουλ, στην επιστροφή του στον Λευκό Οίκο. «Αν δεν είχε επανεκλεγεί, θα βρισκόμασταν στα δικαστήρια για χίλια χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως οι αγωγές όχι μόνο εξασφάλισαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, αλλά και ανάγκασαν τις πλατφόρμες να αλλάξουν στάση απέναντι στους χρήστες.
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.